2024.5.2 13:28
Olvasási idő 1:28
Maier Péter

Vintage, olaszos szettben veri majd a gólokat Szoboszlai a következő szezonban: bemutatta új hazai mezét a Liverpool

SPORT DESIGN DIVAT FOCI LIVERPOOL FC NIKE SZOBOSZLAI DOMINIK

A Nike által készített otthoni mez a '84-es római BEK-döntőt nyerő csapat előtt tiszteleg.

1984 Rómájába repít vissza a Liverpool következő szezonbeli hazai szerelése, amit a Nike-val közösen mutattak be.

A dátum és helyszín azért ennyire specifikus, mert a klub az 1984-es római döntőben hódította el (akkor már negyedjére) a mai Bajnokok ligája elődjének, a bajnokcsapatok Európa-kupájának trófeáját. És ha már Róma, a Liverpool FC a kommunikációban is ráerősített az olaszos irányra.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Liverpool Football Club (@liverpoolfc) által megosztott bejegyzés

A mez eléggé eltér a megszokott iránytól: a csapat általában egyszerű, konszolidált sziluettekben lép pályára otthon, a 2024-25-ös szezon hazai meze azonban tele van apró részletekkel. A legfeltűnőbb ilyen a gallér, amely a '84-es csapat mezét juttatja eszünkbe, így tiszteleg a klubtörténet egyik legsikeresebb csapata előtt, amely három kupát nyert egy szezonban. Az új szerelés egy feketére kapusmezzel és egy letisztult dzsekivel együtt érkezik.

Nagy rajongója vagyok a következő szezonra tervezett új mezünknek, és tetszik, hogy visszahozzuk a retró hangulatot. Mi egy olyan klub vagyunk, amelyik a történelemre épül, és az 1984-es csapatunk volt az egyik legsikeresebb. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink értékelni fogják a tisztelgést a klub legendái előtt

– fogalmazott Virgil Van Dijk, a csapat belső védője és csapatkapitánya.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Liverpool Football Club (@liverpoolfc) által megosztott bejegyzés

Nekünk, magyaroknak persze az a legérdekesebb, hogy hogyan áll a mez Szoboszlai Dominiknak, aki (nyilvánvalóan) a kiemelt focisták között szerepel az új felszerelés promójában.

Szoboszlai Dominik a Liverpool új, 2024-25-ös hazai mezében
Szoboszlai Dominik a Liverpool új, 2024-25-ös hazai mezében Forrás Liverpool FC / Instagram

A PoolBarátok angol sajtóértesülésekre hivatkozva a Facebook-oldalán arról ír, hogy ez lehet az utolsó Liverpool-felszerelés, amit a Nike készít, ugyanis jó esély van arra, hogy a klub 2025-től az Adidasszal dolgozik majd együtt.

Kiemelt tartalom
Havi sneakerjelentés: sztárkollabok sora tűnik fel május legizgalmasabb cipőmegjelenései között Havi sneakerjelentés: sztárkollabok sora tűnik fel május legizgalmasabb cipőmegjelenései között 2024.5.12 9:16

A csapat először az idei szezonzáró hazai összecsapásán, május 19-én a Wolves ellen viseli majd új mezét. Ez egyben Jürgen Klopp edzőlegenda utolsó meccse is lesz a Liverpool kispadján. Sokáig úgy volt, hogy a bajnoki versenyfutás szempontjából is akár fontos mérkőzés lehet, ugyanakkor az elmúlt fordulók eredményei után – bár matematikai esélye még van – úgy néz ki, hogy a csapat végleg kiszállt az első helyért folyó harcból. A cím szinte biztosan az Arsenal és a Manchester City között dől majd el.

A Liverpool szurkolói előtt ugyanakkor kezd kikristályosodni a csapat jövője, ugyanis egyre nagyobb esély van rá, hogy a következő idényben Arne Slot holland sikeredző veszi majd át a csapat irányítását.