2024.4.23 13:01
Olvasási idő 0:40
Masszi-Rigó Csilla

Elárverezik Vivienne Westwood ruhagyűjteményét

DIVAT VIVIENNE WESTWOOD

A bevételt a Vivienne Foundation, az Amnesty International és az Orvosok Határok Nélkül alapítványoknak ajánlják fel.

Vivienne Westwood a 20. század egyik leginkább formabontó divattervezőjeként vonult be a történelembe, öröksége még 2022-es halála után is él, ráadásul nem is akárhogy: a Christie's most Westwood több mint 200 darabból álló ruhagyűjteményét árverezi el, a tervező férje és a márka kreatív igazgatója, Andreas Kronthaler pedig a teljes bevételt olyan alapítványoknak ajánlja fel, mint az Amnesty International, a Vivienne Foundation és az Orvosok Határok Nélkül.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Christie's (@christiesinc) által megosztott bejegyzés

Az aukció kurátora maga Kronthaler, a repertoár pedig több egészen kivételes Westwood-darabot is tartogat, a legidősebb tételek például Westwood 1983/84-es őszi-téli kollekciójából származnak. 

Vivienne Westwood aktivizmusa, művészete és stílusa minden egyes darabjába beleivódott. A Christie's kiállítása és árverései olyan darabok válogatásával ünneplik rendkívüli látásmódját, amelyek nemcsak karrierjének, hanem személyes életének jelentős pillanatait is megörökítették

– mondta Adrian Hume Sayer, a Christie's értékesítési vezetője.

Az élő árverésre június 25-én kerül sor Londonban, míg az online árverés június 14-től június 28-ig tart, a gyűjteményből pedig június 14. és 24. között ingyenesen látogatható kiállítást rendeznek a Christie's londoni központjában.