2024.4.22 9:06
Olvasási idő 0:45
Szöllősi Anna

Taylor Swift dupla rekordot állított fel az új lemezével

ZENE ALBUM REKORD TAYLOR SWIFT

Egy nap alatt még sosem hallgattak meg ennyien albumot a Spotifyon, mint Taylor Swift 11. lemezét.

Mi is írtunk a pénteken megjelenő, The Tortured Poets Department című albumról, ami eredetileg 16 számot tartalmazott, majd két órával a 11. nagylemez megjelenése után Taylor Swift váratlanul kiadta az album bővített változatát. Kiderült, hogy valójában egy duplalemezes antológiáról van szó, ami a 15 számmal kiegészülve így 31 tételesre duzzadt. 

A sokak által várt lemez sikerességét bizonyítják a Spotify hallgatottsági adatai is. A streamingszolgáltató arról számolt be, hogy egy nap alatt még soha nem voltak ennyien kíváncsiak lemezre a platformon: a Tortured Poets Department 24 órán belül meghaladta a 200 millió streamet. Az énekesnő ráadásul dupla rekordot állított fel, ő lett ugyanis az egy nap alatt legtöbbet streamelt előadó is – írja a 24.hu.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Spotify (@spotify) által megosztott bejegyzés

 Swift még pénteken úgy jellemezte az új lemezt, mint az „olyan új művek antológiáját, amelyek egy múló és végzetes pillanat eseményeit, véleményeit és érzéseit tükrözik – egy olyan pillanatét, ami egyszerre volt szenzációs és szomorú. A szerző életének ez az időszaka már véget ért, a fejezet lezárult és bedeszkázódott. Nincs mit megbosszulni, nincs mit leszámolni, ha a sebek begyógyultak. És jobban belegondolva, jó részükről kiderült, hogy önmaga okozta.“