2024.4.19 15:12
Olvasási idő 0:41
Krajnyák Petra

Alig kezdődött meg a Vaják új évadának forgatása, máris bejelentették, hogy hamarosan véget ér a sorozat

FILMEK + SOROZATOK LIAM HEMSWORTH SOROZATOK WITCHER

Az ötödik szériával véget ér a Netflix "Vaják" című sorozata, Liam Hemsworth mindössze két évadon keresztül alakítja majd a főhőst.

Csütörtökön a Netflix bejelentette, hogy megkezdődött a Vaják negyedik évadának gyártása, és az ezt követő ötödik évaddal véget ér a fantasysorozat.

A bejelentés értelmében a nézők tehát mindössze két évadon keresztül láthatják Geralt szerepében Liam Hemswortht, aki Henry Cavilltől, vette át a szerepet.

Az X-en egy videót is megosztottak az első olvasópróbáról: 

A negyedik és ötödik évad Andrzej Sapkowski regényfolyamának három hátralévő részét – a Tűzkeresztség, a Fecske-torony és A tó úrnője könyveket – fogja feldolgozni. Lauren Schmidt Hissrich, a sorozat alkotója és showrunnere szerint a lengyel író alkotta történet méltó és kielégítő lezárást kap majd, a karakterek ennek érdekében maximálisan feszegetik majd saját határaikat.

Sok rajongót aggaszt a főszereplőt alakító Henry Cavill távozása, különösen mert a készítők gyakran teljesen megváltoztatták a sorozat alapjául szolgáló könyv cselekményét és karaktereit. A Marveltől eltérően a Witcher világában csak egy dimenzió létezik, és egyetlen lénynek sincs benne replikája. Legalábbis a könyvekben. Úgy tűnik, a negyedik évadtól kezdve Geralt karaktere egy kicsit átalakul a színészcserének köszönhetően.
A Vaják színészei már az első olvasópróbán is túl vannak. Forrás Netflix

A sorozat töretlen sikere azonban a színészcsere óta korántsem garantálható. A rajongókat valósággal szíven ütötte Cavill távozása, amit a színész két évvel ezelőtt kreatív nézeteltérésekkel indokolt.