2024.4.18 12:35
Olvasási idő 0:43
Kovács M. Dávid

Tarantino kukázta az utolsónak szánt filmje tervét, nem dolgozik tovább a pornóújságnak író filmkritikus történetén

FILMEK + SOROZATOK FILMEK HOLLYWOOD QUENTIN TARANTINO

Korábban úgy hírlett, hogy Quentin Tarantino a "The Movie Critic" című rendezésével zárná le a filmográfiáját, a hozzá közeli források szerint azonban ejtette az ötletet, inkább valami új téma után néz.

Quentin Tarantino meggondolta magát és ejtette korábbi filmtervét, amellyel lezárta volna mozis karrierjét, értesült a Deadline és a Variety.

Mint ismert, az amerikai rendezőlegenda The Movie Critic munkacímű alkotását szánta tizedik és egyben utolsó nagyjátékfilmjének, amely egy pornómagazinban publikáló filmkritikus történetét mesélte volna el a hetvenes évek második felének Kaliforniájában.

Quentin Tarantino és Daniella Pick a 2023-as cannes-i filmfesztiválon.
Quentin Tarantino és Daniella Pick a 2023-as cannes-i filmfesztiválon. Forrás Marc Piasecki / FilmMagic / Getty Images

A hollywoodi szaklapok szerint azonban Tarantino előbb átírta a forgatókönyvet, ami eleve késleltette a forgatást, majd mostanra immár teljesen elállt attól, hogy filmre vigye a történetet.

A Deadline a rendezőhöz közeli forrásoktól úgy értesült, hogy Tarantino nem kíván több időt szentelni a filmtervnek, ezért újra íróasztalhoz ül, hogy kitalálja, miről szóljon az utolsó filmje.

A korábbi értesülések, iparági szóbeszédek és egyéb izébizék szerint Tarantino egyébként az új filmben főszerepet szánt volna Brad Pittnek, aki a Volt egyszer egy Hollywood című filmjében megismert Cliff Booth karakterét vihette vagy gondolhatta volna tovább az új történetben.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

A The Movie Critic című film forgatását egyébként 2024-re tervezték, a produkció mintegy 20 millió dolláros adótámogatást is kapott Kalifornia államtól. Tarantino várhatóan az utolsó mozifilmje után sem vonulna vissza, korábban már jelezte, hogy örömmel készítene például egy sorozatot.