2024.4.23 18:21
Olvasási idő 2:08
Krajnyák Petra

A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus

A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus
Forrás BACKGRID
DIVAT COACHELLA DIVAT FESZTIVÁL

A Coachellán idén kissé kaotikusan sokszínű lett a felhozatal, ami végre illeszkedik a sokszínű zenei repertoárhoz.

A Coachellán idén kissé kaotikusan sokszínű lett a felhozatal, ami sokkal jobban illeszkedik a grunge-indie fesztiválként induló influenszerolimpia zenei felhozatalához. Tulajdonképpen egy megingathatatlan, csak a Coachellán működő trendet sem tudunk megnevezni, és talán soha nem volt még ennyire változatos a fesztiválozók tömege.

Egyesek cowboycsizmát és -kalapot húztak, a meghívott influenszerek a szivárványos rave szerkótól kezdve az öltönymellényig bármiben felbukkanhattak, a színpadon pedig sikkes jetik, kristályos dívák és cserkészek jelentek meg. Így kijelenthetjük, hogy véget ért a virágkoszorús neohippik uralma, és helyébe az eklektikus identitáskeresés lépett.

A fellépő előadók szinte egytől egyig kristályokkal kirakott szerkókban ragyogtak, a közönség soraiban megbújó sztárok pedig inkognitó módba kapcsoltak. 

ASAP Rocky és Rihanna

Tyler, the Creator koncertjeinek meg kell adni a módját, és (egyik) kedvenc celebpárunk pontosan így is tett.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Backgrid (@backgrid_usa) által megosztott bejegyzés

Tyler, the Creator

Természetesen nem feledkezhetünk meg a tényről, hogy Tyler, the Creator önmagához hűen couture-cserkésznek öltözött.

Tyler The Creator Forrás GETTY IMAGES

Lana Del Rey

Így kell stílusosan továbblépni a múlt kínos eseményein: reflektálj rá ironikusan, lehetőség szerint a ruháiddal, és töröld ki a kollektív emlékezetből egy ikonikus popkulturális pillanattal. Ki lenne képes felemlegetni – rajtam kívül –  Lana Del Rey 12 évvel ezelőtti SNL-fellépését, miután kristályos, babakék Dolce&Gabbanában bemotorozott a színpadhoz?

Az énekesnő fekete fátyolos végzetasszonya-jelenése után még most is elalélva hiperventilálunk.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

LANA DEL REY (@honeymoon) által megosztott bejegyzés

Bretman Rock

A youtuber, influenszer, modell, popkulturális ikon, vagy egy Beton.Hofi-hasonlattal élve vezéregyéniség, azon kevés fesztiválozó celeb közé tartozik, aki kreativitásával képes lázba hozni a tömegeket.

Bretman Rock a 2024-es Coachellán.Bretman Rock a 2024-es Coachellán.Bretman Rock a 2024-es Coachellán.Bretman Rock a 2024-es Coachellán.
Galéria megtekintése
(6)

Gwen Stefani

A No Doubt egyedi Ashton Michael-összeállítása több évtized esztétikai esszenciáját foglalja magába. Gwen Stefani ruhájában találkozik a punk, a grunge és a Y2K is. 

Forrás GETTY IMAGES

Doja Cat

Az előadóról már újonnan indult cikksorozatunkban ódákat zengtünk, a Coachellán felvonultatott fellépőruhái pedig megkérdőjelezhetetlenül bebetonozták divatikonstátuszát.

Doja Cat a 2024-es Coachella egyik legnagyobb attrakcióját nyújtotta a színpadon. Forrás GETTY IMAGES

Doja Cat ruhái játszanak a textúrákkal, egészen pontosan a szőr sokoldalúságával, ami ritkán jelenik meg öltözékeken. Személyes kedvencem a merkint, vagyis a szintetikus fanszőrzetet idéző bikinialsó, amely akár Raquel Welch kultikus szőrmebikinijének rekreációja is lehet. A merkint egyébként a Maison Margela is előszeretettel használja haute couture kollekcióiban.

Kiemelt tartalom
Az idő kertje: hogyan lehet kreatívan kivitelezni az idei Met-gála tematikáját? Az idő kertje: hogyan lehet kreatívan kivitelezni az idei Met-gála tematikáját? 3 nappal ezelőtt

A hajas baba definícióját is újraértelmezve pedig megszületett a jeti-chic, mely mindenképp kiprovokál valamilyen reakciót a tömegekből. Az más kérdés, hogy jó, vagy rossz értelemben.

Doja Cat a 2024-es Coachella egyik legnagyobb attrakcióját nyújtotta a színpadon. Forrás GETTY IMAGES

Doja Cat – ahogy azt tőle megszokhattuk – a textúrák mellett a maszkulin és feminin vonásokat is keveri. Aligha asszociálnák a kockahasra vagy sportfelszerelésre, ha női divatra gondolunk, a rapper pedig a kettőt házasította a Coachella színpadán.

Doja Cat a 2024-es Coachella második hétvégéjén.
Doja Cat a 2024-es Coachella második hétvégéjén. Forrás GETTY IMAGES

Sabrina Carpenter

Hivatalos: a feliratos túlméretezett póló ismét releváns. Köszönjük, Sabrina!

Forrás GETTY IMAGES

Olivia Rodrigo

Az énekesnő megmutatta, hogyan kell tisztelegni kedvenc előadónk előtt: kissé Y2K illatú fangirl szettben, mely nem lenne az igazi a kivillanó melltartópánt nélkül.

Olivia Rodrigo a 2024-es Coachellán. Forrás Instagram/@oliviarodrigo

Grimes

Kár lenne tagadni, hogy Grimes pár évtizeddel előttünk jár. Bár a közönség szerint a fellépés és a hangtechnika hagyott maga után némi kívánnivalót, például a jegyár visszatérítését, a megjelenésére nem lehet panasz.

Chappell Roan

Nem valószínű, hogy sok punk megfordul a kaliforniai sivatagban. Arra pedig még kevesebb az esély, hogy olyan szettben tegye ezt, ami még Vivienne Westwood korai, rebellis alkotásai között is megállta volna a helyét.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

Eartheater

Az előadó által tervezett szettet a Studio43 és az Arena készítette: egyedi hímzéssel, fekete és piros selyemorganzából, valamint 40 üvegkristály szálból.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Trinity Vigorsky (@eartheater)

A fesztiválozók legjobb szettjei:

Fesztiválozók a 2024-es Coachellán.Fesztiválozók a 2024-es Coachellán.Fesztiválozók a 2024-es Coachellán.Fesztiválozók a 2024-es Coachellán.
Galéria megtekintése
(13)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!