2024.4.14 12:18
Olvasási idő 1:10
Krajnyák Petra

Új részletek derülhetnek ki a Titanic forgatásán történt angyalpor-incidensről

FILMEK + SOROZATOK DROG FILMEK TITANIC

A mai napig nem derült ki, ki keverhetett angyalport a stáb vacsorájába.

Hamarosan többet megtudhatunk arról, mi történt pontosan azon az estén, amikor a Titanic című forgatásán a  stáb több tagja is hallucinogén droggal kevert levest evett, írja a CTV News. Halifaxi Regionális Rendőrség március 24-én új jelentést hozott nyilvánosságra az 1996 augusztusában, a Titanic forgatásán történt angyalpor-incidensről, miután panasz érkezett az információszabadsággal kapcsolatban.

A hírhedt incidens során a stáb 50, egyesek szerint 80 tagja, köztük James Cameron rendező is kórházba került az észak-amerikai Dartmouthban. A nemrégiben közzétett iratok nyomán pedig most újraindulhat vizsgálat az ügyben.


A Nova Scotiaban zajló filmes munkálatokat egy hosszú, furcsa, kaotikus éjszaka zavarta meg, amikor a stáb több tagja is rosszul lett. Kezdetben ételmérgezésre gyanakodtak, ám hamar kiderült, hogy mindannyian tudtukon kívül olyan tengergyümölcseiből készült levest fogyasztottak, amely a PCP és angyalpor néven is ismert fenüklidin nevű kábítószerrel volt „megfűszerezve“.

„Néhányan nevettek, néhányan sírtak, néhányan hánytak“

– mondta akkoriban Bill Paxton az Entertainment Weeklynek. A színészt, aki a kincsvadász Brock Lovettet alakította, nem nagyon viselte meg a szer, egy ideig a kórház folyosóján üldögélt a díszlettervezővel, majd közölte a James Cameronnal, hogy inkább visszatér a szállásra sörözni. A stábtagok ezután karanténba kerültek és a beszámolók szerint Cameron és Paxton céklavörös szemmel tért vissza, majd az este hátralévő részét egy üveg skót whisky és egy zacskó joint társaságában töltötték. Szerencsére minden érintett sikeresen felépült.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

A Titanic stábja az incidens idején Kanadában vette fel a film modern kori jeleneteit, amelyekben a főszereplők, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nem vettek részt.

Bár a nyomozást 1999-ben lezárták és nem találták meg a tettest, az új beszámoló miatt ismét újraindulhat a vizsgálat. Mivel a rendőrség csak a személyes adatok visszatartására volt jogosult, de arra nem, hogy magukat a tanúvallomásokat is visszatartsa, könnyen lehet, hogy a hatóság kénytelen lesz kiadni a közel 30 éves feljegyzéseket május közepéig.