2024.4.10 12:12
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Érkezik a Bridget Jones újabb része, bejelentették a szereplőgárda első neveit

FILMEK + SOROZATOK BRIDGET JONES FILMEK HUGH GRANT RENÉE ZELLWEGER

Renée Zellweger talán sosem mossa le magáról Bridget Jones szerepét, de nem is tűnik úgy, mint aki nagyon próbálkozik ezzel: a színésznő negyedszer fogja eljátszani a posztmodern tündérmese szétszórt főhősnőjét.

Renée Zellweger negyedszer is eljátssza Bridget Jones szerepét a franchise új részében, a Bridget Jones: Mad About the Boy című filmben, ami Helen Fielding író azonos című bestseller regényén alapul – írja a CNN

Hugh Grant, aki a 2001-es Bridget Jones naplója és a 2004-es Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! filmekben szerepelt, Renée Zellweger oldalán szintén visszatér a negyedik részben. Bár Grant nem vállalt szerepet az előző részben, a karaktere része volt a történet cselekményének. A szereplőgárda tagjai között lesz a Fehér Lótusz második évadából ismert Leo Woodall, valamint Emma Thompson is, aki a Bridget Jones babát vár című filmben dr. Rawlings karakterét formálta meg. 

Helen Fielding regénye 14 évvel azután veszi fel a fonalat, hogy Bridget Jones, a szétszórt híradós asszisztens megismerkedik Mark Darcyval, akit a filmekben az Oscar-díjas Colin Firth alakított. A harmincas évei elején járó Bridget a szerelem, a karrier és úgy általában véve az élet megpróbáltatásai között próbál ellavírozni a kötetben. 

A filmsorozat következő részét részt Michael Morris jegyzi rendezőként, a regények szerzője pedig executive producerként működik közre. A filmet 2025 februárjában mutatják be az amerikai mozikban.