2024.4.4 15:04
Olvasási idő 0:35
Szécsi Krisztián

Piacra dobják M3GAN, a gyilkos robotbaba életnagyságú mását

DESIGN HORROR JÁTÉK M3GAN

A gyűjtői darabot közel 180 ezer forintnak megfelelő összegért bárki megvásárolhatja a saját otthonába.

A New Jersey-i székhelyű, popkulturális vonatkozású gyűjthető tárgyak gyártására szakosodott National Entertainment Collectibles Association (NECA) hamarosan piacra dobja M3GAN, az itthon 2023 januárjában bemutatott, azonos című horrorfilmből ismert robotbaba életnagyságú mását.

A NECA felületein megosztott információk szerint a bábu csaknem 140 centiméter magas, szemei mozognak, ára 495 dollár (kb. 178 ezer forint), és már előrendelhető a gyártó weboldalán. Mint írják, M3GAN mását a mozi alapján, a filmben használt digitális fájlok felhasználásával készítették el.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

NECA Toys (@necaofficial) által megosztott bejegyzés

Aki esetleg nem ismerné: M3GAN (a Model 3 Generative Android rövidítése) a Gerard Johnstone által rendezett 2023-as horrorfilm gonosz játékbabája. A robot a mesterséges intelligencia csodája, amit úgy programoztak, hogy a gyerekek legjobb barátja és a szülők legnagyobb segítsége legyen a háztartásokban. Tervezője egy Gemma nevű robotikus, aki váratlanul a nyolcéves unokahúga gondviselőjévé válik. Hogy felvidítsa a kislányt, egy M3GAN-prototípust ajándékoz neki, ám ez utólag nagyon rossz döntésnek bizonyul.

M3GAN előzetesét itt tudjátok megnézni: