2024.4.4 11:30
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Új rendezővel készül a Mátrix ötödik része, Lana Wachowski producerként csatlakozik a projekthez

FILMEK + SOROZATOK FILMEK KEANU REEVES MÁTRIX

Lana és Lily Wachowski helyét ezúttal Drew Goddard, a "Ház az erdő mélyén" és a "Húzós éjszaka az El Royale-ban" rendezője veszi át.

A Warner Bros. egy sajtókonferencián jelentette be, hogy megkezdték az ötödik Mátrix-film fejlesztését, azonban Lana és Lily Wachowski helyett ezúttal egy teljesen új rendezővel, Drew Goddarddal folytatódik a sorozat.

A cselekményről egyelőre semmit nem tudni, de Jesse Ehrman, a Warner Bros. Motion Pictures produkciós elnöke azt ígéri, hogy a történet úgy viszi majd előre a korábban megismert világot, hogy közben nem távolodik el túlságosan attól, ami a filmsorozatot sikeressé tette.

Keanu Reeves eddig mind a négy Mátrix filmben szerepelt, ám a Warner Bros. nem erősítette meg, hogy a színész újra felölti-e Neo karatkerét az ötödik részben. Forrás IMDB

„Drew egy új ötlettel érkezett a Warner Broshoz, amelyről mindannyian úgy véljük, hogy elképesztően folytathatja a Mátrix világát, egyszerre tisztelegve az előtt, amit Lana és Lilly több mint 25 évvel ezelőtt elkezdett, és mégis új, egyedi nézőpontot kínálva, amely a sorozat és a karakterek iránti szeretetén alapul“ – idézi Ehrman nyilatkozatát a Variety.

A stúdió egyelőre nem erősítette meg, hogy Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatér-e az ötödik filmben, az viszont már biztos, hogy Lana Wachowski – aki egyedül, a testvére nélkül jegyezte a 2021-es Mátrix: Feltámadásokat – executive producerként csatlakozik a projekthez.

Drew Goddardot a Ridley Scott által rendezett és Matt Damon főszereplésével készült, 2015-ös Mentőexpedíció forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölték, de ő rendezte a Ház az erdő mélyén és a Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmeket, valamint a Z világháború és a Cloverfield forgatókönyvén is dolgozott.