2024.4.3 9:03
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Áprilisi tréfa miatt indít pert egy nigériai afrobeatsztár

ARCOK AFRIKA

Április elsején az a hír terjedt el Davidóról, hogy kokainbirtoklás miatt letartóztatták Kenyában. Ő nem nevetett, ezért most jogi útra tereli az ügyet.

Az ügyvédeihez fordult Davido nigériai zenész, aki egy rosszul elsült áprilisi tréfa miatt pert indít, miután elterjedt róla, hogy Kenyában letartóztatták, azt követően, hogy kokaint találtak a magánrepülőjén. 

BBC cikke szerint az álhírt a kenyai K24 televízió kezdte terjeszteni hétfőn, majd azonnal virális lett a közösségi médiában. A 31 éves zenész azt állítja: ezt követően rengetegen hívták fel.

Davido 2024 februárjában Los Angelesben
Davido 2024 februárjában Los Angelesben Forrás Presley Ann/Getty Images for UnitedMasters

„Soha, sehol, semmilyen bűncselekmény miatt nem tartóztatott le senki. Sem az otthonomban, Nigériában, sem az otthonomban, Amerikában, sem sehol a több száz ország közül, amiket a karrierem során otthonomnak tekintettem“ – írta Davido az X-en.

A világszerte ismert nigériai sztár nemrég fejezett be egy kelet-afrikai turnét, telt házas közönség előtt lépett fel a nairobi Raha Festen. Akkora volt a hír visszhangja, hogy a kenyai bűnügyi nyomozóigazgatóság (DCI) hétfőn délelőtt tweetelt egy screenshotot a sztoriról szóló szalagcímről, rajta egy „fake news“ felirattal.

Kiemelt tartalom
Egy új törvény értelmében halál járna a homoszexualitásért Ugandában Egy új törvény értelmében halál járna a homoszexualitásért Ugandában 2023.3.22 15:08

„Szeretném biztosítani a rajongóimat, hogy ezek a hírek teljes mértékben valótlanok. Sikeresen lenyomtam a tervezett fellépéseimet Ugandában és Kenyában, és azóta hazatértem Nigériába“ – közölte Davido az X-en.

Rendkívül felelőtlennek tartom az ilyen nemzetközi bűncselekményekre vonatkozó álhírek gyártását, hiába szánják áprilisi tréfának, az ügyvédem jogi lépéseket tesz a média azon szereplői ellen, akik felelősek a félretájékoztatásért.

A K24 TV egyelőre nem reagált Davido kijelentéseire.