2024.3.27 9:04
Olvasási idő 1:14
Szécsi Krisztián

Kristen Stewart szerint Edward Cullen az Alkonyatból egy „elbaszott“ karakter

ARCOK ALKONYAT FILMEK KRISTEN STEWART TWILIGHT

A színésznő azzal érvelt, hogy a vámpírsrác nem hagyta, hogy az általa megformált Bella Swan önállóan hozza meg a döntéseit, ezért ő a helyében biztosan szakított volna vele.

Kristen Stewart színésznőt az Alkonyat-sorozatról kérdezték az Entertainment Weekly Not Skinny But Not Fat című podcast egyik adásában, aki visszagondolva már teljesen másképp látja Edward Cullen és az általa megformált Bella Swan karakterét. Stewart azt állítja, ő maga azonnal szakított volna Cullennel, mivel Edward nem hagyta, hogy Bella önállóan hozza meg a döntéseit.

„Utólag belegondolva, akkor nem igazán kedveljük Bellát, ugye?“ – tette fel a kérdést egy ponton a podcast műsorvezetője, Amanda Hirsch. Kristen Stewart erre humorosan csak ennyit felelt: „Nem kedveljük őt? Hűha, jobb, ha vigyázol. Nem tudom, vágod-e, most kivel beszélsz.“ 

Hirsch oldva a feszültséget azzal érvelt az álláspontja mellett, hogy véleménye szerint Stewart karaktere, Bella „egy kicsit kétségbeesetten“ próbált Edwarddal maradni úgy, hogy közben teljesen megváltoztatta a férfiért az életét, és a „poklok poklát járta meg“ azért, hogy a történet végén ő maga is vámpír lehessen. Stewart azonban egy sokkal fontosabb pontra hívta fel a házigazda figyelmét: szerinte nem az a probléma, hogy Bella mennyire volt kétségbeesett, hanem hogy Edward nem hagyta, hogy a lány maga hozza meg a döntéseit. „Én tuti szakítottam volna vele“ – tette hozzá Stewart.

Kristen Stewart és Robert Pattinson az "Alkonyat – Hajnalhasadás" című filmben. Forrás Pro Video Film & Distribution Kft.

Erre Hirsch azt kérdezte Stewarttól, hogy szerinte Edward Cullen egy elbaszott karakter-e, amire aztán így felelt:

Igen, az. Értem én, hogy meg akarta óvni a lányt, meg ilyenek, de hagynia kellett volna Bellát, hogy maga döntsön az életéről

Kristen Stewart mostanában igen nosztalgikus hangulatban van. Nemrég a Rolling Stone magazinnak mesélt arról, hogyan érintették karrierje kezdetén az őt ért kritikák Bella Swan karaktere miatt, pedig ő teljesen hű maradt a regénybéli leírásokhoz, illetve arról, hogy a Summit Entertainment hogyan próbálta családbaráttá tenni a könyvsorozatot, ami hangulatában sokkal sötétebb, mint a filmek. Januárban a Varietynek pedig azt mondta: szerinte az Alkonyat-sorozat számtalan homoszexuális elemmel rendelkezik.

Kristen Stewart öt filmen keresztül alakította Stephenie Meyer The Twilight Saga című könyvsorozatának főhősnőjét, Bella Swant. A könyvsorozatról mi is írtunk, ezt a cikkünket itt olvashatjátok.