2024.3.26 10:13
Olvasási idő 0:55

Banksy műveit bemutató kiállítás nyílik Budapesten

KULTÚRA BANKSY BUDAPEST KIÁLLÍTÁS

The World of Banksy címmel nyílik kiállítás Budapesten, ahol a street art művész leghíresebb alkotásait mutatják be.

A világ leghíresebb láthatatlan graffiti művésze, Banksy ikonikus utcai képei új színt hoztak a kortárs művészetbe, alkotásai rekordösszegekért kelnek el. Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaji után a kiállítás most Budapestre érkezik. 

The World of Banksy - ”Az utca a festővásznam” nagy sikerű kiállítás a Király utcai Komplex Kiállítóteremben lesz látható május 3-tól, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.

banksy kiállításbanksy kiállításA kiállítás május 3-tól látható
Galéria megtekintése
(3)

Az eddig 2 millió látogatót meghaladó kiállításon több, mint 100 Banksy alkotás kerül bemutatásra, és ad átfogó betekintést a művész egész eddigi munkásságába. Banksy fő ismertetőjele, hogy közterületeken alkot, jellegzetes stencilezett technikával, művei reflektálnak az aktuális politikai és társadalmi helyzetekre. Kevesen tudják azonban, hogy az anonimitását eddig tökéletesen fedő művész a több mint húsz éves eddigi pályafutása alatt dolgozott már vászonra és más anyagokra is, szövetre, alumíniumra, forexre és plexire, egy kiállítás alkalmával élő állatokra festett, valamint filmeket is rendez.

A kiállításon graffitik, fényképek, videóinstallációk, lenyomatok, olyan egyedi darabok láthatóak, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra reprodukáltak és gyűjtöttek össze.

Az eredeti művek nehezen érhetők el a nyilvánosság számára, azonban most egyszeri lehetőség nyílik, hogy Budapesten, a város szívében, anélkül, hogy beutaznánk a világot, megcsodáljuk a korszakos zseni műveit.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

A magyar és angol nyelvű leírásokkal, teljes mértékben akadálymentesített kiálltás 2024. május 3-tól – csak korlátozott ideig, a Komplex Kiállítóteremben lesz látható (1061 Budapest Király u. 26.). A kiállítást kurátorai: Manu De Ros és Emre Ezelli díszletfestő, díszlettervező, művészeti vezető, számos művészeti kiállítás kurátorai.