2024.3.25 16:39
Olvasási idő 4:59
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: ki lennél Az éhezők viadalából a csillagjegyed szerint?

Horoszkóp: ki lennél Az éhezők viadalából a csillagjegyed szerint?
Forrás Netflix / Az éhezők viadala
ÉLETMÓD AZ ÉHEZŐK VIADALA HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

A vakmerő Katniss, a hősszerelmes Peeta vagy a mogorva Haymitch lennél a horoszkópod alapján?

Kos – Gale Hawthorne

Az éhezők viadala Forrás © 2011 Lions Gate Films Inc.

A Kos csillagjegy a bátorságáról és függetlenségéről is ismert, egyben kiváló vezetői képességekkel is rendelkezik. Nem véletlen, hogy ezen tulajdonságok miatt remek főszereplői lehetnek akármelyik filmnek, hiszen asszertíven kommunikálnak és utálják, ha beskatulyázzák őket. Az Éhezők viadalából Gale lennél, Katniss legjobb barátja és szerelme (vagy valami olyasmi). Gale karaktere sosem hagyta, hogy a 12. körzet szigorú szabályai meggátolják őt bármiben is, rendszeresen eljárt vadászni az erdőbe, sokszor Katniss-szel. Nem félt a rendszer által tiltott dolgoktól, például egy kis felkeléstől vagy polgárháborútól, mellette pedig ő volt az egyik első, aki hitt Katniss erejében és abban, hogy képes változást hozni a világban. Nagyon jó barát, akire mindig lehet rá számítani és megvédi a gyengébbeket is. 

Bika – Katniss Everdeen

Az éhezők viadala Forrás © 2011 Lions Gate Films Inc.

Eltökélt vagy, lehet rád számítani és minden követ megmozgatsz abban az esetben, ha el akarsz érni valamit. Lojális barát vagy, segítesz a nálad gyengébbeknek és vágysz a változásra. A könyvek és a filmadaptáció főszereplője, Katniss pont ezen tulajdonságai miatt született egyértelműen Bika csillagjegyben: képes nagyon mélyen együttérezni másokkal, osztozik mások fájdalmán és mindent megtesz annak érdekében, hogy biztonságban tudhassa a szeretteit. Nagyon bátor, és nincs semmi, ami megakadályozhatná a tervei megvalósításában, nem ismer lehetetlent. Szeretne kiegyensúlyozott, nyugodt életet élni, de onnantól, hogy önként jelentkezett a viadalra, ez lehetetlennek tűnik. 

Ikrek – Alma Coin elnök

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Kérdés nélkül a megsemmisültnek hitt 13. körzet elnöke lennél, hiszen Ikrekként tökéletes politikus, közéleti személyiség lehetsz. Imádsz társalogni, szereted a szociális eseményeket és mindig tudod, hogyan férkőzz be a másik fejébe, még akár egy szimpla beszélgetéssel is. Nem okoz nehézséget számodra, hogy bárkit manipulálj, ahogy gyakran mondod azt másoknak, amit hallani akarnak az igazság helyett. Az elnök nyilvánvalóan megtestesít néhányat az Ikrek tulajdonságaiból, így biztosan ebben a csillagjegyben született. Évek óta azon dolgozik, hogy polgárháború alakuljon ki Panemben, hogy megdönthesse a jelenlegi elnyomó rendszert, bár sajnos a történet végére kiderül, hogy bizony önző célok is motiválják őt.

Rák – Effie Trinket

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

A Rákokra tökéletesen illik a mondás, hogy megbocsát, de nem felejt. Nagyon fontosak számukra a barátságaik, utálnak veszekedni, praktikusak és szeretik, ha tudják egyengetni valaki életét. Effie Trinket emiatt tökéletesen passzol a Rák csillagjegyhez, hiszen a történet során ő az, aki folyamatosan mentorálja, illetve divat- és etikett-leckékkel látja el Katnisst, aki legszívesebben az erdőben, egyedül tölti az idejét. Effie, ahogy a Rákok is, érzékeny típus, könnyen megsértődik, de hamar elássa a csatabárdot. Eleinte nem érti, miért nem örül Katniss és Peeta annak, hogy kiválasztották őket, hiszen Effie csak a csillogást és fényűzést látja a Kapitóliumban. 

Oroszlán – Finnick Odair

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Az első pillanattól kezdve bájgúnárnak és nagyképűnek lett beállítva, Katniss és Haymitch is sokáig ezt gondolta róla. Ő minden idők legfiatalabb viadalnyertese, aki 14 éves kora óta a Kapitólium egyik kedvenc üdvöskéje. Oroszlánként Finnick imád a középpontban lenni, nem riad vissza, ha le kell dobnia a felsőjét, mint ahogy a bevonulásnál is tette, élvezi a népszerűséget. Kiváló vezetői képességekkel rendelkezik, viszont gyakran hajlamos ledominálni másokat annak érdekében, hogy rá figyeljenek. Finnick azonban mindezen tulajdonságai mellett jó barát, vigyáz a környezetére és nem hagyja, hogy bármi baja essen azoknak, akiket szeret. Kiváló harcos, akár szóban, akár fizikálisan is megbirkózik minden kihívással, amivel szembe kerül. Annak ellenére, hogy nem mutatja ki, rengeteg traumát hordoz magában. 

Szűz – Cinna

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Perfekcionista, akire lehet számítani, célorientált és nem áll meg, amíg nem éri el azt a sikert, amire vágyik. Kreatív, okos és könnyen szót ért másokkal is. Cinna, Katniss kijelölt divattervezője mindig tudja, hogyan kell mosolyt csalni és kicsit megvigasztalni a főszereplőt, hiszen az első találkozásuk első percétől kezdve egy hullámhosszon vannak. Szavak nélkül is megértik egymást, Cinna tudja, hogyan erősítse meg Katniss önbizalmát, például a lángoló ruhákkal vagy a fecsegő poszáta ruhával. Cinnát úgy ismerjük meg, mint aki nem igazán törődik a rendszer szigorú szabályaival, ahogy nem érdekli az sem, hogy következményekkel járhat, ha az ellenállás jelével, a fecsegő poszátával ellátott ruhákba öltözteti Katnisst. 

Mérleg – Primrose Everdeen

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Mérlegként Primrose barátságos, igazságos, de nem szeret a középpontba kerülni. Nem fél segíteni másoknak akkor sem, ha tudja, bajba is kerülhet miatta, és félelmet sem ismer. Katniss húgaként mindenben támogatja a főszereplőt, ő is csatlakozik az ellenálláshoz és igyekszik mindig morális iránytűként szolgálni Katnissnek, ahogy sokszor látja el tanácsokkal is. Kalandok helyett szeretne nyugodt, békés életet élni úgy, hogy nem kell rettegni a rendszertől és a Kapitóliumtól. Szereti a közösséget, amiben él, azaz a 12. körzetet, de hamar beilleszkedik a 13. körzet lakói közé is. Hasonlítani akar a nővérére, így gyógynövényekkel és gyógyszerekkel kezd foglalkozni, hogy hasznos legyen az ellenállás számára. 

Skorpió – Johanna Mason

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Mint minden Skorpió, Johanna szenvedélyes és kiszámíthatatlan. Nem függ senkitől és csak magára számít, éppen ezért nagyon erős ellenfél. Sokszor megfigyeli a környezetét, emiatt sok minden olyan apróságot észrevesz, amit mások nem. Domináns és titkolózó, így nem igazán lehet tudni, hogy mi jár a fejében. Szereti hangosan kimondani azokat a dolgokat, amiket más nem mer, például, amikor Snow elnökről beszélt a játék során, vagy az azt megelőző műsorban. Kicsit agresszív, aminek következményeképpen hajlamos őrülten viselkedni, és nehezen enged bárkit is a bizalmába. 

Nyilas – Rue

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

A Nyilasok általában bátor és nyitott személyiségek, akik nem riadnak vissza egy kihívástól sem. Szeretik a kalandokat és mindent megtesznek, hogy ne konvencionális életet éljenek. Forrófejűek, ezért könnyen felkapják a vizet. Rue az első játékos, akinek sikerül elhitetnie Katniss-szel, hogy nem kell egyedül végigmennie a viadalon, hiszen vannak barátai, és az optimizmusának köszönhetően sikerül Katnissnek ilyen sokáig eljutnia. Az első pillanattól kezdve bíznak egymásban, Nyilasként Rue könnyedén kiismeri az embereket, ezért nem is volt kérdés, hogy a főszereplővel álljon össze egy párba, hogy könnyebben túléljék a játékot. Nem fél a nehéz feladatoktól, könnyűszerrel mászik fára és állít fel okos csapdákat, hogy megnehezítse a többiek dolgát. 

Bak – Snow elnök

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Snow a Kapitólium elnöke, az elnyomó rendszer fenntartója. Persze, hogy Bak, hiszen ez a csillagjegy a legambiciózusabb, kitartóbb és keményen dolgozó az összes horoszkóp közül. Nem áll meg, amíg nem kerül a hierarchia élére, egoista és makacs. Snow elnök sem szereti, ha bárki is megpróbálja aláásni a tekintélyét, hiszen amellett, hogy célorientált, hiú is. Egy Bak általában szereti, ha minden az irányítása alatt történik, nem bírja a váratlan meglepetéseket, történjen az akár a munkában, akár a magánéletében. Azt sem bánja, ha olykor-olykor erőszakhoz kell folyamodnia, ahogy az sincs ellenére, hogy megmérgezze az ellenfeleit. 

Vízöntő – Peeta Mellarck

Az éhezők viadala Forrás © 2013 - Lionsgate

Kicsit excentrikus, kilóg a sorból és nem szereti, ha megmondják, mit kell gondolnia a világról. Peeta egyértelműen Vízöntő, hiszen szeret a saját feje után menni és soha semmit nem a terv szerint csinál. Kreatív, hiszen tortákat díszít, ami jól jön a viadal során is, amikor rejtőzködni kell, intuitív és nem igazán mondja ki, hogy mire gondol. Nem lehet tudni, hogy ki iránt hogyan érez, hiszen kicsit mindenkivel távolságtartó. Az pedig, hogy szerelmes lett Katnissbe annak ellenére, hogy a kapcsolatuk csak színjáték, leginkább egy Vízöntőre vall, hiszen ez a csillagjegy nem tud semmilyen érzelmet sem megjátszani. 

Halak – Haymitch Abernathy

Az éhezők viadala Forrás © 2011 Lions Gate Films Inc.

Érzelmes, melankólikus, érzékeny és nem mindig tud segítség nélkül funkcionálni – mindez igaz a Halakra, ahogy Haymitch-re is, hiszen a történet szerint ő a mogorva alkoholista, aki nem tudja elviselni a való világot és a rendszert, ennek ellenére azonban mindenki szimpatizál vele. Mindig az igazat mondja, még akkor is, ha az fáj, nem kertel és könnyebben látja a teljes képet, mint bárki más. Kicsit megbízhatatlan alak, akit – annak ellenére, hogy lazának adja ki magát – nagyon is érdekel, hogy mi történik a mentoráltjaival, azaz Katniss-szel és Peetával is. Csatlakozik a forradalomhoz és mindent megtesz, hogy biztonságban tudja azokat, akiket szeret. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!