2024.3.22 15:13
Olvasási idő 1:00
Krajnyák Petra

Emily Ratajkowski válási gyűrűkre cserélte az eljegyzési gyűrűjét

DIVAT EMILY RATAJKOWSKI HÁZASSÁG PÁRKAPCSOLAT VÁLÁS

A modell az ötletet Stephanie Danler amerikai írónő egyik írásából vette. Úgy gondolja, egyetlen nőt sem lenne szabad megfosztani a gyémántjaitól, miután elvesztett egy férfit.

Emily Ratajkowski úgy döntött, hogy eljegyzési gyűrűjét valami egészen másra cseréli, miután filmproducer férjével, Sebastian Bear-McClarddal útjaik külön váltak.

A CNN cikke szerint a modell Alison Chemla, vagyis az Alison Lou ékszermárka kreatív igazgatójának segítségével egykori eljegyzési gyűrűjét két külön gyűrűvé alakíttatta. Az eredeti gyűrűn egy körte alakú és egy tipikusan eljegyzési gyűrűkre jellemző, hercegnőfazonú gyémánt ragyogott.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Emily Ratajkowski a Vogue-nak azt mondta: a kisujjára és gyűrűsujjára csináltatott gyűrűk a saját személyes fejlődését jelenítik meg. „Nem hiszem, hogy egy nőt meg kellene fosztani a gyémántjaitól csak azért, mert elveszített egy férfit“ – fogalmazott.

Az ötletet Stephanie Danler amerikai írónő (Sweetbitter) 2015-ös, a Paris Review oldalán megjelent írása adta (The Unravelers), amelyben a szerző a nagymamájáról ír, aki az előző házasságaiból ráhagyott drágakövekből egy kígyó alakú gyűrűt csináltatott.

Ratajkowskinak állítása szerint nagyon tetszett az ötlet, hogy egy gyűrű ennyire szégyentelenül megjeleníthesse mindazt, amin egy nő az élete során keresztülmehet. A modell egy szórakoztató projektként élte meg az alkotói folyamatot, amin élete egyik rendkívüli időszakában dolgozott. Mint mondta:

A gyűrű szimbolikussá vált számomra. Valamiféle jelképpé vagy annak biztosítékává, hogy az életem újra az enyém lett. Ezek a gyűrűk arra emlékeztetnek, hogy olyan módon is boldoggá tehetem magam, ahogyan az eddig eszembe sem jutott.

Emily Ratajkowski 2022 szeptemberében adta be a válókeresetet, miután már egy ideje arról szóltak a hírek, hogy Sebastian Bear-McClard többször megcsalta őt. A modell és a producer 2018 februárjában házasodott össze, nagyjából két héttel azután, hogy a kapcsolatuk nyilvánosságra került. A modell és a 43 éves Sebastian Beard-McClard kapcsolatából egy Sylvester nevű kisfiú született.