2024.3.22 10:46
Olvasási idő 0:48
Krajnyák Petra

Összesen negyven év börtönre ítélték Lacey Fletcher szüleit

TÖRTÉNETEK BŰNÜGY GYILKOSSÁG MEGTÖRTÉNT BŰNÜGYEK

A szellemileg teljesen ép, de mozgásképtelen nő akár 12 éven át feküdhetett borzasztó kínok között a családi ház nappalijában. A szerdai tárgyaláson a két szülő, Sheila és Clay Fletcher sírva fogadta az ítéletet.

A Lacey Fletcher tragikus haláláról készült cikkünk publikálásakor még csak sejteni lehetett, milyen ítéletre számíthatnak a lányukat kritikusan elhanyagoló szülők. A szerdai tárgyaláson összesen 40 év börtönbüntetésre ítélték a 36 éves amerikai nő édesanyját és édesapját, akik magatehetetlen lányukat lényegében sorsára hagyták a saját ürülékében és testnedveiben.

Lacey Fletcher Forrás Wikipedia

Sheila és Clay Fletchert egyenként 20 év letöltendő és 20 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A házaspárt a szabadulásuk után feltételesen szabadlábra helyeznék és öt évig megfigyelés alatt tartanák.

A The Advocate szerint a több mint hat órán át zajló tárgyalás alatt 11 tanú tett vallomást, mielőtt az ítéletet felolvasták a kerületi bíróságon. Sheila és Clay Fletcher sírva fogadták az ítéletet. A gyerekkorában autizmussal diagnosztizált nő a szülei felügyelete alatt állt, akik a gondozói szerepet töltöttek be életében. A házaspár azt állította, hogy lányuk visszautasította az orvosi ellátást, azonban az ügyészek szerint a nő az autizmusából kifolyólag nem lett volna képes dönteni az egészségügyi állapotáról és annak ellátásáról.

Forrás Rotten Mango

Az igazságügyi patológus súlyos krónikus elhanyagolás nyomait észlelte a holttesten, vagyis Lacey Fletcher halálában a krónikus fehérjehiány és alultápláltság is közrejátszhatott. E körülmények láncreakciója eredményezte a halálát közvetlenül okozó szepszist, vagyis csontfertőzést, amely a testén keletkezett fekélyek miatt alakulhatott ki.

Lacey Fletcher halálának körülményeiről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.