2024.3.21 13:56
Olvasási idő 0:55
Szöllősi Anna

Hazájában kell leülnie kilencéves börtönbüntetését Robinhónak, a Real Madrid korábbi focistájának

SPORT FOCI REAL MADRID SZEXUÁLIS ERŐSZAK

Brazíliában kell leülnie a kilencéves börtönbüntetését a százszoros brazil válogatott labdarúgónak, Robinhónak, aki 2013-ben részt vett egy csoportos nemi erőszakban.

A 40 éves játékosra 2017-ben szabta ki először egy olasz bíróság ezt a büntetést egy Milánóban történt, 2013-as eset miatt. A vád szerint az akkor az AC Milanban futballozó csatár és barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves albán nőt egy diszkóban. Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség.

Kilencéves börtönbüntetést kapott Robinho, a Real Madrid korábbi focistája
Forrás GettyImages / Etsuo Hara

A focista azt állította, hogy az aktus a nő beleegyezésével történt, de az olasz rendőrség szerint hangfelvétel van arról, hogy nem volt szó beleegyezésről. Az ítélet ellenére Robinho nem vonult börtönbe, jelenleg ugyanis hazájában tartózkodik, és Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal.

A dél-amerikai ország legfelsőbb bírósága szerdán közölte, hogy az excsatárnak odahaza kell börtönbe vonulnia. Ügyvédje már jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, illetve mindent megtesznek azért, hogy az ügy lezárultáig Robinho szabadlábon maradhasson.

A Copa America-győztes futballista, aki megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2020 októberében visszatért első profi csapatához, a Santoshoz, de a bírósági ítélet miatt szurkolók és támogatók tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele. A támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.