2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Arcok
Szécsi Krisztián
2022.12.13 10:17
Olvasási idő  0:44

Ez a nap is eljött: katonának állt a világhírű K-pop zenekar tagja

Az elkövetkezendő 3 évben nem számíthatunk újabb slágerre a fiúktól.

Szécsi Krisztián
2022.12.13 10:17 Olvasási idő  0:44
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Bár sokáig kérdéses volt, hogy a dél-koreai kormány valóban ragaszkodik-e világhírű K-pop előadói esetében a kötelező katonai szolgálathoz, miután már a türelmi időszakot kitolták a fiúk esetében 30 éves korukig, mégis pár hete már egyértelművé vált, hogy senki nem úszhatja meg a terepmintás uniformist: a BTS-nek be kell vonulni a hadseregbe.

 

Jin, a BTS zenekar énekese azért megmutatta rajongóinak, hogy túl lehet élni a kopaszra nyírást. Forrás: Fotó: Jin/AP

 

Azért is volt ez annyira kurrens topik, mert a világhírű K-pop fiúbanda nem kevés pénzt, évi potom 5 milliárd amerikai dollárt hoz a dél-koreai gazdaság konyhájára (ez jó magyar pénzre átkonvertálva ropogós 1,96 billiárd (!) forintot jelent).

És ez csupán egy zenekar, hiszen akkor még nem is tettünk említést arról a kulturális misszióról, amit ezek az előadók a délkelet-ázsiai ország számára kontribuálnak nyelv, irodalom vagy filmművészet terén.

A bandából elsőként Jin vonul be letölteni a kötelező kétéves katonai szolgálatot, mely minden 18 és 28 év közötti dél-koreai férfit érint, majd az 5 hetes, az észak-koreai határnál történő kiképzés után, egy másik egységhez vezénylik át a következő 18 hónapra.

 

 

Becslések szerint, és nyilván ha minden úgy alakul, ahogy a fiúk menedzsmentje is eltervezte, Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V és Jungkook leghamarabb 2025-ben kezdhetik újra a koncertezést.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: theguardian.com Thumbnail:  Fotó: THE FACT / Contributor
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában arcok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra