2022.12.12 16:31
Olvasási idő 0:55
Maier Péter

Európában is hódít Kolumbia hírhedt pink kábítószere

TÁRSADALOM DROG
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

„A rózsaszín kokainnak“ becézett keverékdrogot már az öreg kontinensen is észrevették a hatóságok.

Európában is megjelent Kolumbia újgenerációs kábítószereinek egyik leghírhedtebbike, a „rózsaszín kokainként“ emlegetett, de egyébként nem kokaint tartalmazó szer. A „tusi" néven is ismert anyagot eredetileg MDMA, ketamin és rózsaszín ételszínezék keverékéből hozzák létre, és 2010 óta van jelen a köztudatban.

Múlt héten a spanyol rendőrség hozta nyilvánosságra, hogy elfogták egy banda hét tagját, akik Madridban és Malagában terjesztették a Latin-Amerikából származó kábítószert. De Spanyolországon kívül is felütötte a fejét a „tusi“, ugyanis egy brit fesztiválon, Ausztriában és Svájcban találkoztak vele a hatóságok, illetve Milánóban is letartóztattak egy kolumbiai dealert, aki a „rózsaszín kokainnal“ kereskedett.

Egy Energy Control nevű drogprevencióval foglalkozó szervezet 1412 rekreációs droghasználó bevonásával készített felmérést idén, az eredményeik szerint pedig ötből egy használó kipróbálta az említett szert az elmúlt 12 hónapban. 

Kiemelt tartalom
Mi az a HHC, vagyis a „legális THC“, ami augusztusig itthon sem számított tiltottnak? Mi az a HHC, vagyis a „legális THC“, ami augusztusig itthon sem számított tiltottnak? 2023.10.6 18:33

A „tusiként“ árult szereket leginkább a rózsaszín szín tartja össze, mára azt is tudjuk, hogy egy rendkívül kiszámíthatatlan szerről van szó, ahány készítő, annyi fajta, így az összetevői is változók, a benne rejlő kockázat pedig felmérhetetlen. 

A kábítószer birtoklását, fogyasztását és kereskedelmét Magyarországon a törvény szigorúan tiltja és bünteti. Emellett a kábítószerhasználat súlyos egészségügyi kockázatokkal jár. Ha drogproblémáid vannak fordulj szakemberhez, kérj segítséget, akár a Kékvonalon keresztül.