A cikk a Garnier Fructis megbízásából készült.
2024.3.22 14:30
Olvasási idő 1:58

Korpás fejbőr, gyenge, vékonyszálú haj? – Van, ami egyszerre képes megoldani a leggyakoribb hajbajokat

ÉLETMÓD HAJ HAJÁPOLÁS HAJMOSÁS

Az egészséges és erős haj ellenszere a folyamatos ápolás, egy jól megválasztott sampon és balzsam pedig igazán ragyogóvá varázsolhatja fejünk ékességét, ugyanakkor érdemes tudni, hol találunk megbízható és jó minőségű hajápoló szereket.

Neked is sok haj marad a hajkefébe minden alkalommal, amikor fésülködsz, hajmosás után pedig percekig szedegeted a hajszálakat a kádban? Nyugalom, napi 50-100 hajszál kihullása teljesen normális, ha azonban úgy érzed, folyamatosan viaskodnod kell a frizuráddal, hajad gyenge, fakó és törékeny, itt az ideje, hogy változtass valamit a hajápolási rutinodon, és nincs ez máshogy akkor sem, ha nem a hajadon, de a fejbőrödön jelentkeznek olyan problémák, mint az irritáció vagy a korpásodás! A hajápolási termékek, különösen a sampon és a balzsam kiválasztása a legalapvetőbb és egyben legfontosabb lépés az ápolt haj eléréséhez. 

A Fructis Vitamin & Strength termékek rendszeres használatával a haj egészségesebbé és erősebbé válik. Forrás Garnier

A Garnier két speciális termékcsaládot kínál a leggyakoribb hajproblémák kezelésére és megelőzésére. A Fructis Vitamin & Strength termékcsalád termékeit törékeny és gyenge hajra tervezték, a Fructis Antidandruff sorozat pirokton-olamint tartalmazó samponjai pedig segítenek a korpásodás elleni küzdelemben.

A Garnier Fructis Vitamin & Strength termékcsalád vörös narancsot, C-vitamint és biotint tartalmaz. Ezek az összetevők erősebbé és fényesebbé teszik a hajat, ráadásul  sampon, balzsam, bőrápoló és szérum formájában is elérhetőek. Minden termék vegán és akár mindennapi használatra is alkalmas.

A Fructis Vitamin & Strength termékek rendszeres használatával a haj egészségesebbé és erősebbé válik. Az új termékcsalád öblítés nélküli ápolója segít felvenni a harcot a töredezett hajvégek ellen, csökkenti a fésülés okozta károsodást és megszünteti a töredezettség okozta hajhullást.

Egészséges, fényes és ápolt haj – mindez közel sem lehetetlen egy jó hajápolási rutinnal. Forrás Garnier


4 lépés az egészségesebb hajért

A hajmosás során fontos a megfelelő sorrend betartása: elsőként a sampont kell bevinni (főként a fejbőrbe), ezt követően jöhet a balzsam, amit fejközéptől érdemes felkenni egészen a hajvégekig. Ez a kombináció intenzív ápolást biztosít a hajnak anélkül, hogy elnehezítené. Mosás és öblítés után vigyünk fel hajon hagyható hajápolót, hogy megelőzzük a töredezettség okozta hajhullást. Az öblítés nélküli hajápoló 

  • hidratál,
  • nem nehezíti el a hajat, 
  • segíti a könnyebb fésülést, 
  • intenzív, ragyogó fényt biztosít a hajnak
  • megakadályozza a haj szöszösödését, nehezebben göndörödnek be a tincsek.
Forrás Garnier

Ha teljessé akarjuk tenni a hajápolási rutinunkat, nem maradhat ki a hajhullás elleni szérum sem, amely a termékcsalád többi tagjához hasonlóan vörös narancsot és multivitamin komplexet (C-vitamin és biotin) tartalmaz, nem mellesleg pedig teljesen szilikonmentes. 

Korpásodás ellen csak korpásodás elleni samponokkal

A Garnier egy speciális termékeket fejlesztett ki a korpásodástól szenvedők számára. A Fructis korpásodás elleni samponok pirokton-olaminnal dúsítottak, amely egy olyan anyag, amelyet különféle bőrproblémák, például korpásodás, viszketés vagy irritáció megoldására terveztek.

Viszlát, korpás fejbőr! Forrás Garnier

A pirokton-olamin antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítik a fejbőrön korpásodást okozó gombák és élesztőgombák eltávolítását. A pirokton-olamin emellett segít megőrizni a fejbőr egyensúlyát, így megelőzi az újabb korpásodást.

Kiemelt tartalom
Senki sem tudja, úgyhogy megfejtjük: Milyen gyakran kéne hajat mosni? Senki sem tudja, úgyhogy megfejtjük: Milyen gyakran kéne hajat mosni? 2023.12.14 16:09

A zsíros hajra szánt Garnier Fructis Antidandruff Citrus sampon a pirokton-olamin hatóanyagon kívül citruskivonatokat is tartalmaz. Ezek az összetevők elősegítik a haj mélytisztítását és felfrissítését, így egészséges megjelenést kölcsönöznek neki. Mindemellett a citrusos összetevők jelentős nyugtató hatást fejtenek ki az irritált és viszkető fejbőrön, így érzékeny bőrűek számára is kiválóak. 

A Garnier Fructis Antidandruff nyugtató sampon a pirokton-olamin mellett zöldtea-kivonatokkal dúsított, amelyek jelentős gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és egyben támogatják a fejbőr hidratáltságát. Ezen összetevők szinergiája nemcsak a korpásodás hatékony eltávolítását és az irritált fejbőr nyugtatását biztosítja, hanem a haj hidratálását és a károsodások elleni védelmét is.