2024.3.12 16:06
Olvasási idő 0:42
Masszi-Rigó Csilla

Komoly kihívója akadhat az Instagramnak: a TikTok már egy új képmegosztó közösségi oldalon dolgozik

TECH-TUDOMÁNY INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA SOCIAL MEDIA TIKTOK

Hamarosan vége lehet az Insta-korszaknak? A legújabb értesülések szerint saját fotómegosztó felületen dolgozhat a TikTok, és már akár belátható időn belül is élesedhetnek az új funkciók.

A Tiktok már régóta uralja a rövid videós piacot, az olyan appok, mint a YouTube, a Facebook és az Instagram pedig kénytelenek voltak lemásolni a kínai alkalmazás rendszerét, és Reels, valamint Shorts néven integrálni a minivideókat saját alkalmazásaikba. Úgy tűnik, a TikTok fejlesztői nem elégszenek meg ennyivel, a SpAndroid szerint a vállalat hamarosan elindíthatja saját fotómegosztó platformját. 

tiktok Forrás Unsplash/ Solen Feyissa

Az oldal arról ír: az alkalmazás legújabb verziójának APK (Android Application Package - telepítőfájl) fájljában olyan parancsokat találtak, hogy „Megnyitás a TikTok Photosban”, illetve „Bejegyzés megosztása a TikTok Photosban”, de olyan parancs is van, hogy „Érj el hasonló gondolkodású embereket, akik szintén szeretik a fényképes posztokat”. 

A TikTokon most is meg lehet osztani képeket, de ez egyelőre csak videósan, diavetítés formájában lehetséges, most viszont úgy tűnik, az Instagram mintájára fejleszthetik tovább az appot, a TikTok Photosba pedig opcionálisan be lehet majd húzni a TikTokon található diavetített képeket. A videómegosztó egyelőre nem jelentette be, mikor érkezik az újdonság, a techmagazin cikke szerint azonban az APK-ban található újítás már most arra enged következtetni, hogy belátható időn belül új opciókkal egészül ki a platform.