2024.3.11 9:26
Olvasási idő 0:47
Maier Péter

Ryan Gosling performansza vitte el a show-t a nem sok izgalmat tartogató Oscar-gálán

FILMEK + SOROZATOK BARBIE BARBIE FILM OSCAR-DÍJ RYAN GOSLING

Ryan Gosling a nézőtéren ülve, Billie Eilish és Margot Robbie között zendített rá az "I'm Just Ken" című slágerre. Az előadás közben olyan sztárok csatlakoztak hozzá, mint Slash és Mark Ronson.

Semmi pofozkodás, semmi polgárpukkasztó odamondás, semmi nagy fordulat nem jellemezte a 96. Oscar-gálát, avagy egy másik irányból megközelítve: tényleg a filmekről – főleg az Oppenheimerről – szólt a magyar idő szerint hétfő hajnalban megrendezett gála, amelyen a Barbie nyolc jelölésből összesen egyet tudott behúzni a legjobb eredeti betétdalért. Ryan Gosling azért gondoskodott róla, hogy a film kulturális relevanciájának élethossza ne rövidüljön, és a díjátadó legemlékezetesebb pillanatát ő hozta tető alá.

Ryan Gosling és Slash közösen adják elő az "I'm Just Ken" című Barbie-betétdalt a 96. Oscar-gálán
Ryan Gosling és Slash közösen adják elő az "I'm Just Ken" című Barbie-betétdalt a 96. Oscar-gálán Forrás Kevin Winter/Getty Images

A legjobb férfi mellékszereplő kategória jelöltjeként – de messze nem esélyeseként – induló Gosling a Barbie-film ikonikus, I'm Just Ken című betétdalát adta elő. Ezt azonban nem egyedül, hanem olyan zenei sztárok kíséretében tette, mint Slash vagy a dal egyik szerzője, Mark Ronson. Ráadásul csatlakoztak hozzá néhányan a filmbeli Ken-karakterek közül is, köztük Simu Liu, Ncuti Gatwa, Kingsley Ben-Adir és Scott Evans. 

A Variety által feltöltött videón az is jól látszik, hogy Billie Eilish és Margot Robbie egyenesen beszakadnak azon, ahogy a csillogó rózsaszín öltönyt viselő Gosling egyszer csak rázendít az év egyik filmes slágerére. Ha ez a videó esetleg nem maradna fent az X-en, akkor a YouTube-on is megtekintheted ezen a linken.