2024.3.14 18:18
Olvasási idő 2:00
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: Mutatjuk március legkeményebb lépőit

Havi sneakerjelentés: Mutatjuk március legkeményebb lépőit
Forrás Nike
DIVAT HAVI SNEAKERJELENTÉS SNEAKER

Elérkezett a tavasz, szekrénybe kerülnek a csizmák, és visszatérnek az utcára a jobbnál jobb sneakerek. Igaz, ebben a cikkben nem olyan cipőket mutatunk, amiket emberek lábán látsz majd, de ezek a leghájpoltabb sneakerek idén márciusban.

Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG "Home & Away"

Érkezés: március 21.
Retail ár: 140 dollár (nagyjából 50 ezer forint)

Marcus Jordan, Michael Jordan fia és márkája újabb kollaborációra adta a fejét a Jordannel. A közös alacsonyszárú 1-esük ráadásul két colorwayben is kapható, ezek pedig stílusosan a „hazai“ és „idegenbeli“ megnevezéseket kapták. A lábbeli tervezői a legendás kosaras 1986-os Fleer Basketball újonckártyájából és egy 1984-es Sports Illustrated-fotóból inspirálódtak, amelyen Jordan a Bulls melegítőszettjében látható. Ami igazán különlegessé teszi ezt a sneakert, az a lábujjaknál elhelyezett, a kosármezek anyagát idéző fényes poliészter. A két colorway között az egyértelmű különbség, hogy a hazai verzión fehér, az idegenbelin pedig fekete Swoosh látható. 

Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG “Home” Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG "Away" Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG "Away" Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG "Away"
Galéria megtekintése
(5)

Nike Air Max Dn

Érkezés: március 26.
Európai ár: 170 euró (nagyjából 67 ezer forint)

„Gyerünk, érezd a szürrealitást“ – írja új cipőjéről szóló PR-szövegében a Nike, utalva arra a futurisztikus dizájnra, amellyel az Air Maxek új generációját felszerelték. Az Air Max Dn-ek duplanyomású csövekből álló Dynamic Air egységrendszert kaptak, amitől csak úgy repülsz rajtuk. A zászlóvivő sziluett (az „All Night“ színskála), amely a fekete és lila színeket keveri, március 26-án, azaz „Air Max napon“ érkezik majd. 

Nike Air Max DnNike Air Max DnNike Air Max DnNike Air Max Dn
Galéria megtekintése
(9)

Stüssy X Converse Chuck 70 (Ox "Poppy Red" & High "Sky Blue")

Érkezés: március 8.
Retail ár: 100 dollár (nagyjából 36 ezer forint) és 110 dollár (nagyjából 40 ezer forint)

Két új darabbal bővítette közös portfólióját a Stüssy és a Converse idén március 8-án. Egy magasszárú égszínkék, illetve egy alacsonyszárú pipacsvörös Chuck 70-nel boldogítja a két márka rajongóit, na meg azokat, akik vonzódnak a szőrös-szőrmés-bolyhos dolgok iránt, ugyanis mindkettő szőrös, velúr felsőréteget kapott. A hímzett Stüssy All Star-logó a cipő több pontján is visszaköszön. Mindkét pár fehér középtalpon és sötétbarna gumitalpazaton áll, a fekete fűzők pedig kölcsönöznek nekik némi letisztultságot is.

Stüssy x Converse Chuck 70 Hi “Sky Blue”Stüssy x Converse Chuck 70 Hi “Sky Blue”Stüssy x Converse Chuck 70 Hi “Sky Blue”Stüssy x Converse Chuck 70 Hi “Sky Blue”
Galéria megtekintése
(12)

Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"

Érkezés: március 8.
Retail ár: 115 dollár (nagyjából 41 ezer forint)

Szintén a nemzetközi nőnapra érkezett meg a Nike specifikus Dunk Low-ja, amely egy izgalmas koncepcióval tiszteleg a női nem előtt. Különösen a dombornyomatszerű virágos minta teszi érdekessé, amely szinte az egész lábbelit behálózza. „Megérdemled a virágokat“ – állítja a cipő fantázianeve és a talpbetét dizájnja is, illetve a romantikus gesztusok sorát még a sarkon található rózsakitűző is bővíti. Látszólag ez egy szép és menő gesztus a Nike-tól, de a női olvasóinkat megkérjük, döntsék el ők, hogy megfelelő tisztelgés-e előttük egy ilyen sneaker, avagy szép-e az icipici női cipő?

Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"
Galéria megtekintése
(8)

adidas Harden Vol. 8 “Luxury Green”

Érkezés: március 15.
Retail ár: 160 dollár (nagyjából 58 ezer forint)

A Yeezyt kidobták ugyan, de azért a hasonló formákról nem mondtak le teljesen – legalábbis ez jut először eszünkbe arról a kosaras cipőről, amit az Adidas James Harden kosarassal közösen készített. Ez a márka nyolcadik kollabja a Los Angeles Clippers szupersztárjával, azon belül pedig különösen izgalmas a „luxuszöld“ colorway, amelyen a zokniszerű belsőt egy rikító zöld külsőrész fedi el részlegesen. Izgalmasnak mindenképpen izgalmas sziluett, és vajon milyen jó lehet benne hajigálni? 

adidas Harden vol.8 "Luxury Green"adidas Harden vol.8 "Luxury Green"adidas Harden vol.8 "Luxury Green"adidas Harden vol.8 "Luxury Green"
Galéria megtekintése
(5)
Felmérés:
Te melyiket kapnád fel?
Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG "Home & Away"
Nike Air Max Dn
Stüssy X Converse Chuck 70 (Ox "Poppy Red" & High "Sky Blue")
Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"
adidas Harden Vol. 8 “Luxury Green”
Trophy Room x Air Jordan 1 Low OG "Home & Away"
35 %
Nike Air Max Dn
17 %
Stüssy X Converse Chuck 70 (Ox "Poppy Red" & High "Sky Blue")
13 %
Nike Dunk Low WMNS "You Deserve Flowers"
29 %
adidas Harden Vol. 8 “Luxury Green”
7 %
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!