2024.3.2 12:23
Olvasási idő 0:41
Krajnyák Petra

Állatjogi aktivisták zavarták meg Victoria Beckham bemutatóját a párizsi divathéten

DIVAT DIVAT DIVATBEMUTATÓ PÁRIZSI DIVATHÉT

A párizsi bemutatón a Spice Girls egykori énekesnőjéből lett divattervező 2024-es őszi/téli kollekcióját mutatták be.

A People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) néhány aktivistája zavarta meg Victoria Beckham 2024-es őszi/téli kollekciójának bemutatóját. A tüntetők „Az állatok nem textíliák“ feliratú pólókat viseltek, és Viva vegan leather vagyis Éljen a vegán bőr! feliratú táblákat lengettek, így tiltakozva az állati bőrök használata ellen a divatiparban.

Bár Beckham márkája nem használ sem szőrmét, sem egzotikus bőröket, egyes darabok állati bőrök felhasználásával készültek. Mimi Bekhechi, a Peta európai elnöke elmondta:

Egyetlen ruhadarab vagy kiegészítő sem éri meg egy érzékeny és intelligens állat erőszakos levágását és megnyúzását. Arra kérjük Victoria Beckhamet, hogy inkább forduljon a ma már elérhető etikus és környezetbarát innovációk, mint az almából, szőlőből, ananászból, gombából és más növényekből készült csúcskategóriás bőrök felé.

A Peta állatjogi szervezet formabontó demonstrációiról ismert, melyekre rendszeresen a globális divatrendezvényeken - többek között New York-i, londoni és milánói divatheteken is sor kerül.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Victoria Beckham a show fináléján mankóval jelent meg kifutón, de lábsérülése nem az aktivisták akciónak eredménye. David Beckham a múlt hónapban az Instagramon közölte, hogy Victoria lába egy kis edzőtermi baleset során sérült meg.