2024.2.29 12:20
Olvasási idő 0:56
Szöllősi Anna

Megkérdezték Erdélyi Mónikát, miből utazik évi nyolcszor, a válasz: máshogy kávézik

ARCOK ERDÉLYI MÓNIKA UTAZÁS

Erdélyi Mónika kemény áldozatokat hoz az utazás oltárán: az egykori műsorvezetőt egy kis túlzással élve a kávékapszulák és a tejpor elhagyása reptette egészen Londonig és Párizsig, illetve még egy csomó más helyre.

Erdélyi Mónika egy közel félórás YouTube-videóval próbált arra a nézői kérdésre választ adni, hogy miből fizetik ki a külföldi utazásokat lányával, Mollyval. Erdélyi költségvetést készített, a kockásfüzet tartalmát pedig követőinek is prezentálta. Mint mondja, sok dologról lemond, de az évi nyolc utazásról nem fog.  

Az újságok írnak összevissza, hogy gazdag pasi, meg nem tudom, ki fizeti az utakat. Hogy gazdag pasi fizeti-e, azt a továbbiakban sem szeretném megosztani a nyilvánossággal. De: ezeket az utakat mi saját zsebből is ki tudjuk fizetni – vagy pont abból is fizettük.

– szemlézte a videót a 24.hu.


Erdélyi kalkulációja ékes bizonyíték rá, hogy a sok kicsi valóban nagyon sokra tud menni. Mint mondja, kapszulás kávé helyett kizárólag granulátumból készültet fogyaszt, és a tejport is elhagyta. Rövid kalkuláció után arra jutott, hogy évente ezzel 142 ezer forintot tud megspórolni, ami London-Párizs oda-vissza. 

És mivel tud még ennyi pénzt megtakarítani egy keményen dolgozó kisember? 

  • ha nem csúcsidőben repül a népszerű nagyvárosokba,
  • ha nem jár fodrászhoz: Erdélyi magának festi a haját, a festéket is akciósan veszi,
  • ha lemond a cigiről: korábban ő is dohányzott, de már 6-7 éve nem, 
  • ha nem iszik alkoholt, 
  • sminklemosó helyett babapopsitörlőt használ, ugyanis emlékei szerint aktív tévés időszakában is azzal törölték le róla a sminket.

„Nagyon takarékos vagyok, elnézést mindenkitől, aki azt mondja, mindenről azért már nem kell lemondani… nem is, az évi nyolc utazásról mi nem mondunk le. Más dolgokról igen“ – mondta.

Erdélyi Mónika teljes videóját itt lehet megnézni: