2024.2.26 20:25
Olvasási idő 5:10
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Milyen kutya lennél a csillagjegyed alapján?

ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Gyors olasz agár, terhelhető bull típus vagy félelmetes külsejű dobermann lennél a horoszkópod alapján? Most kiderül!

Kos – Németjuhász

Milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás GettyImages / Anita Knot


Tűz jegyként az egyik legelevenebb, legvidámabb karakter vagy a csillagjegyek közül, éppen ezért egy németjuhász személyisége passzol a legjobban hozzád. A németjuhászokra jellemző, hogy inkább ugatnak, mint harapnak, ami hasonlít a Kosok hozzáállásához: ha kiakadsz, akkor általában kiabálsz egy sort, de hamar lenyugszol. Alapvetően tüzes természetű vagy, aki komolynak mutatja magát, azonban aki egy kicsit is megismer, tudja, hogy szuper szerethető, rendkívül aranyos személyiség vagy, aki lojális és protektív. A németjuhász esetében pedig nem véletlen, hogy jellemzően ezt a kutyafajtát alkalmazzák a különböző bűnmegelőző szervezetek.

Bika – Basset hound

Milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás Pixabay / AlbanyColley


Aranyos vagy, kicsit makacs, ez pedig tökéletes leírása a basset hound fajtának. Szuper kedves és aranyos, csillogó szemű kutya lennél, aki kicsit komótos: lassan, de azért mindig célba ér. Szeretsz emberek között lenni, és imádsz másoknak segíteni, ahogy a basset hound is igényli a folyamatos törődést és foglalkozást. Mindent megtesz, amit a gazdija kér tőle, azonban ha megmakacsolja magát, nincs semmi és senki, ami vagy aki meg tudná törni. Ez pedig a Bika csillagjegyre is igaz, hiszen sokszor hajlamos az árral szemben evezni, még akkor is, amikor mindenki próbálja lebeszélni arról. Ennek ellenére könnyed, kíváncsi és szerethető természetű kutyafajtáról beszélünk, akinek a kedvenc hobbija a kanapén való lustálkodás, de pörögni is tud, ha arról van szó. A basset hound kifejezetten nyugodt természettel rendelkezik, akárcsak egy vérbeli Bika. 

Ikrek – Szibériai husky

Te milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás Pixabay / taiko_husky

A szibériai husky kutyák imádják hangokkal kifejezni magukat, szeretnek „énekelni“, beszélni a gazdihoz. Persze, hogy ez a fajta kutya lennél Ikrekként, hiszen a csillagjegyek közül te vagy a legkommunikatívabb. Nagyon szociális vagy, ahogy a husky is, akinek szüksége van a társaságra és más kutyákra ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott maradjon. Barátságos állatról van szó, éppen ezért illetek össze tökéletesen, ellenben a huskyról tudni kell, hogy nem a legkiszámíthatóbb kutyafajta a világon. Sokszor nem lehet tudni, mi lesz a következő lépése, ha nem tetszik neki valami, csak Isten tudja, hogy beléd harap-e, vagy csak elrohan. Mindketten főként csapatban szerettek dolgozni, és fontos, hogy valamilyen közösséghez tartozzatok. Ha egy huskyt egyedül hagynak, biztos, hogy rosszalkodni fog.

Rák – Dalmata

Te milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás Pixabay / TheOtherKev


Ha a 101 kiskutya volt a kedvenc rajzfilmed gyerekként, akkor most örülhetsz, hiszen a te személyiségedhez a dalmatáé illik a legjobban. Játékos, tele van energiával és folyton csak pörögni akar. Családbarát kutya, több gazdit is elfogad, így a legkisebb gyerektől a nagymamáig mindenkire ugyanúgy hallgat. Leginkább azt szereti, ha mindenki otthon van, és együtt tudnak játszani, hiszen a dalmatának szüksége van a folyamatos törődésre, szeretetre és az együtt töltött időre. Rákként neked is fontosak a környezetedben élő személyek, imádod a családod, és nem hagynál ki egy vasárnapi ebédet sem. Egy dalmata könnyen alkalmazkodik, ahogy egy Rák is. 

Oroszlán – Cavalier King Charles spániel

Te milyen kutya lennél a horoszkópod szerint?
Forrás Pixabay / Alexas_Fotos


Nem véletlen, hogy ez a kutya passzol hozzád, hiszen még a neve is jelzi, hogy királyi kutyáról van szó. Szeretsz mindig a középpontban lenni, Oroszlánként nem bírod elviselni, ha nem te vagy reflektorfényben, ahogy egy Cavalier King Charles spániel is olyan gazdira vágyik, aki minden idejét vele tölti és kényezteti. Hatalmas igényű kutyáról van szó, így nem lehet csak úgy a kertben hagyni, hiszen ő nem szereti bepiszkolni magát. Megköveteli, hogy minden figyelem rajta legyen, és jobb, ha a kutyakozmetikus időpontját sem felejted el beírni magadnak, hiszen egy spánielnél kiemelten fontos, hogy foglalkozzanak a külsejével is. Ebből a szempontból nem könnyű egy ilyen kutyát tartani, azonban ha a szívedhez nőtt, sosem tudnád elengedni. Éppen ezért lennél Oroszlánként ez a kutyafajta, hiszen te is könnyen belopod magad mások szívébe.

Szűz – Uszkár

Te milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás Unsplash / chili71

Szűzként nincs olyan kutyafajta, amelyik jobban passzolna a személyiségedhez, mint az uszkár. Nagyon gyorsan tanulnak, és igénylik is, hogy mentálisan lefárasszák őket, ahogy téged is inkább a szellemi tevékenység köt le. Egy uszkár gyorsan reagál a különböző helyzetekre, könnyen alkalmazkodik a változásokhoz. Amellett, hogy főként az éles eszük miatt tartják őket, tudnivaló, hogy nagyon nehezen lehet őket lekenyerezni. Nem elég egy szimpla jutifalat, hogy megvedd a kutyád szeretetét, sokkal többet kell tenned, hogy elismerjen téged mint gazdit. Hasonlóképpen nem fogsz tudni rögtön egy Szűz kegyeibe férkőzni, hiszen idő kell, míg eldönti, hogy szeretne-e egyáltalán barátkozni veled, vagy sem. 

Mérleg – Bichon frisé

Te milyen kutya lennél a horoszkópod szerint?
Forrás Pixabay / u_91zgw5yq

Az egyik legnépszerűbb kutyafajta az egész világon, hiszen amellett, hogy apró és cuki, nagyon könnyű a természete. Emiatt te is tökéletes kis öleb lennél, hiszen mindketten imádtok társaságban lenni, és annak ellenére, hogy nehezen hoztok döntéseket, okosak vagytok és odafigyeltek a megjelenésetekre. Egy bichon bárkit gazdijának fogad, akihez aztán élete végéig hűséges marad, követi minden egyes lépését. Igényli, hogy foglalkozzanak vele, de azt is kibírja, ha otthon kell maradnia egyedül. Nem igazán sértődős típus, szinte mindig megbocsátja, ha nem kapott időben vacsorát. Könnyen alkalmazkodik, és szinte mindent hajlandó elviselni, akárcsak egy Mérleg. 

Skorpió – Dobermann

Te milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás Pixabay / YamaBSM

Nem titok, hogy szereted, ha mások megijednek a tekintélyt parancsoló kinézetedtől, így kutyaként egyértelműen egy dobermann lennél. Ha jobban megismernek az emberek, rájönnek, hogy igazából egy harminc kilós kutya bőrébe bújt öleb vagy: imádod a társaságot, főleg, ha foglalkoznak veled. Akárcsak egy igazi Skorpiót, a dobermannt is megelőzi a hírneve, amit annyira nem is bán, hiszen szereti, ha kicsit tartanak tőle. Erős jellemű kutyáról van szó, aki mellett elengedhetetlen, hogy határozottak legyünk, tudjunk azonnal döntést hozni. A Skorpió sem szereti a bizonytalan személyeket maga körül, de lojális, és mindent megtesz, hogy megvédjen a szerinte rossz helyzetektől.

Nyilas – Border collie

Te milyen kutya lennél a horoszkópod alapján?
Forrás Pixabay / neelam279

Élettel teli, merész kutya lennél, amilyen egy border collie is. Fejjel megy a falnak, ha kell, hiszen a játék kedvéért mindent megtesz, csak hogy ő nyerjen. Ha megmakacsolja magát, nem fogod tudni semmivel sem kirobbantani az adott helyzetből, azonban imádja az embereket, és mindent megtesz, hogy elégedett legyen vele a gazdi. Könnyű tréningezni, hiszen egy szuperokos kutyáról van szó, csak éppen szeret a saját feje után menni. Ilyen a Nyilas is, hiszen a te csillagjegyed a legkalandvágyóbb és legkíváncsibb az összes közül, ezért még akkor is hajlandó vagy a kalandot keresni, ha egyik barátod sem tart veled. Egyedül vagy társaságban, mindegy, csak legyen valami izgalmas program, ami mentálisan és fizikálisan is leköthet.

Bak – Bullmasztiff

Te milyen kutya lennél a horoszkópod szerint?
Forrás GettyImages / Kay MacCoubrey

Te aztán nem szereted, ha mások szórakoznak veled, éppen ezért vágsz mindig komoly képet. Rengeteget dolgozol, igazából csak a munka éltet, éppen ezért lennél egy bull típusú „munkakutya.“ A bullmasztiff bátor, erős kutya, akinek jelleme is keménységet sugall. Lenyűgöző a teljesítményed a munkában, és képes vagy kitartóan csak a célra fókuszálni. Nehezen ismerkedsz, de ha sikerül egy barátra szert tenned, hűséges leszel hozzá, egy igazi védelmező. Egy gazdis kutya vagy, akinek szüksége van a rengeteg mozgásra, illetve arra, hogy értelmes feladatokkal kössék le az energiáit. 

Vízöntő – Orosz agár

Te milyen kutya lennél a horoszkópod szerint?
Forrás Pixabay / alektas

Tudtad, hogy statisztikailag a tiéd a legritkább csillagjegy a világon? A te személyiséged a legnagyobb kérdőjel az összes többi csillagjegy számára is, mivel jobban szeretsz kívülállóként megfigyelni, mint beilleszkedni. Az orosz agár szintén ritka kutyafajtának számít, amit különc és érdekes kinézete szintén egyedivé tesz. Barátságos kutyáról van szó, aki annak ellenére, hogy kicsit tart az emberektől és a többi kutyától, egy kis noszogatásra már könnyen ismerkedik. Fontos számára a saját tér, amiben egyedül töltheti az idejét, mivel hiába kutya, neki is szüksége van némi énidőre. Ismerősen hangzik? Persze, hogy ez a kutyafajta lennél, nincs is más, ami jobban passzolna hozzád!

Halak – Olasz agár

Te milyen kutya lennél a horoszkópod szerint?
Forrás GettyImages / IzaLysonArts

Nagyon aranyos, de érzékeny kutya lennél, amit az olasz agár testesít meg a legjobban. Az olasz agárnak folyamatosan változnak az érzései, a kedve, és szüksége van a folyamatos elismerésre, törődésre és noszogatásra ahhoz, hogy szociális lehessen. Imád más kutyákkal játszani, ám könnyen megsértődik, ha esetleg rálépnek a farkára vagy épp nem olyan intenzitással játszanak vele, ahogyan azt ő szeretné. Mivel a Halak a legérzelmesebb csillagjegy, folyamatosan változik a kedve, nem lehet tudni, hogy éppen kicsattan a jókedvtől vagy fel akar robbanni idegességében. Imádja az embereket, ahogy az olasz agár is nagyon kötődik a gazdijához, hiszen ő jelenti számára a biztonságot.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!