2024.2.26 8:36
Olvasási idő 1:13
Maier Péter

Behúzta az első kupáját a Liverpool Jürgen Klopp utolsó szezonjában

SPORT JÜRGEN KLOPP LIVERPOOL FC SZOBOSZLAI DOMINIK

„Amióta profi vagyok, minden évben nyertem valamit” – fogalmazott Szoboszlai Dominik Angliába szerződésekor. Ez a sorozata az idei szezonban már biztos nem törik meg.

Hosszabbítás után, egy 118. percben szerzett góllal nyert a Liverpool a Chelsea ellen vasárnap kora este a londoni Wembley Stadionban, az Angol Ligakupa – más néven Carabao Cup – döntőjében. A klub ezzel története tizedik ligakupa-győzelmét ünnepelheti.

Habár messze jobb szezont fut vasárnapi ellenfelénél a Liverpool, a meccs előzetesen nem tűnt sétagaloppnak, ugyanis Jürgen Kloppnak 11 sérült játékost kellett nélkülöznie, köztük olyan kulcsjátékosokat, mint Mohamed Szaláh, Darwin Nunez, Trent Alexander-Arnold vagy éppen Szoboszlai Dominik. Az edző hat fiatal akadémistát is leültetett a cserepadra, úgy vágott neki a döntőnek. A Chelsea-nél is voltak hiányzók, a kékeknek ebben a szezonban óriási jelentőséggel bírt a ligakupa, ugyanis a bajnoki versenyfutásban és az európai kupákban sem érdekeltek.

A rendkívül látványos és kaotikus meccsen rengeteg helyzet adódott, de hála a két nagyszerű kapusteljesítménynek, a rendes játékidőben csak két meg nem adott gól született. Végül, a 118. percben a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk döntötte el a trófea sorsát. A holland belsővédő Konsztandínosz Cimíkasz szögletét fejelte a hálóba, ezzel bebiztosítva a kupagyőzelmet a Liverpool számára.

A liverpooli kispad örül Virgil van Dijk győztesgóljának, amit a Ligakupa-döntő 118. percében szerzett Forrás Marc Atkins/Getty Images

Szoboszlai Dominik ugyan sérülése miatt nem lépett pályára a döntőn, abszolút magáénak érezheti a címet, ugyanis a csapat Ligakupa-menetelése során tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy eljutottak a döntőig. Emlékezetes gólokkal vette ki a részét a győzelmekből, mind a Leicester, mind a West Ham ellen. A magyar középpályás Angliába szerződésekor azt mondta, „amióta profi vagyok, minden évben nyertem valamit, szeretném ezt folytatni“. Idén már biztos nem törik meg ez a sorozata.

Kiemelt tartalom
Segítene, ha őket is embernek látnánk – Beszélnünk kell a sportolók mentális egészségéről Segítene, ha őket is embernek látnánk – Beszélnünk kell a sportolók mentális egészségéről 2024.1.28 10:03

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője január végén jelentette be, hogy távozik a klubtól, így különös lélektani kontextust kapott minden versenysorozat, amelyben a csapat még érdekelt. A Ligakupa megnyerésével már biztos nem lesz eredménytelen az utolsó szezonja, de a vörösök még három trófeáért is harcban vannak, az angol bajnokság mellett az FA-kupa és az Európa-liga megnyerésével tehetik emlékezetessé a legendás tréner búcsúszezonját. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

EM Sports (@em.sports.consulting) által megosztott bejegyzés