2024.2.19 18:43
Olvasási idő 5:25
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Milyen barát vagy a csillagjegyed szerint?

Horoszkóp: Milyen barát vagy a csillagjegyed szerint?
Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Akár egy hullát is elásnál a barátaidért, vagy könyörögniük kell, hogy havonta egyszer találkozz velük? Most megtudhatod, milyen típusú barát vagy a csillagjegyed szerint.

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Akár last minute utazásról van szó, akár helyi kirándulásról, az biztos, hogy te vagy az a baráti társaságodban, aki bármilyen körülmények között képes a legjobb bulit megszervezni. Spontán vagy és könnyen sodródsz az árral, ezért semmi kétség, hogy a barátaid számára te vagy az, akivel sosem lesz unalmas egy találka sem. Hajlamos vagy kimozdítani a barátaidat a komfortzónájukból, amiért utólag hálásak neked. Megbízható vagy, bárki elmondhatja neked a titkait, hiszen lakat a szádon, ahogy azt is megtanultad, hogy mások kibeszélése könnyen visszaüthet. Lehet rád számítani, mindig van ötleted arra, hogy mit lehetne csinálni egy unalmas estén. Általában te vagy a középpontban, amit a barátaid nem bánnak, hiszen rengeteg őrületes sztorid van, amit muszáj elmesélned. 

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Bikaként valószínűleg szereted eljátszani, hogy nem nagyon vannak érzéseid, amivel sokszor megúszod, hogy hozzád forduljanak együttérzésért. Benne vagy a buliban, szeretsz kimozdulni a társaságoddal, de ha mély beszélgetésekre, esetleg érzések kifejezésére kerül sor, kényelmetlenül érzed magad. Ennek ellenére remek hallgatóság vagy, a barátaidat óráig engeded csak magukról, a problémáikról beszélni, ami kicsit egyensúlyba helyezi ezt az ellentétet. Sosem ítélkezel mások felett, mindig igyekszel logikus tanácsokat adni és észérvekre hivatkozni. Lojális vagy a barátaidhoz, emiatt legtöbbször hozzád fordulnak, ha valamilyen nehéz helyzet adódik az életükben. Szeretsz segíteni, emellett mindig lehet rád számítani egy kocsmatúrán is. 

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Te vagy a legszociálisabb kis pillangó az összes horoszkóp közül, hiszen neked gyakorlatilag lételemed az, hogy emberek között lehess. Ha van is egy-két legjobb barátod, sokszor szereted váltogatni a társaságokat magad körül, hogy minél több új embert ismerhess meg. Annak ellenére, hogy szeretsz szocializálódni, eléggé felületes vagy, ami azt is jelenti, hogy egy mély beszélgetés során lehet, hogy nem tudsz őszintén beszélni, csak azt mondod, amit a másik hallani szeretne. Ikrekként sokszor a legszorosabb barátságaid is felületesek, mivel egy idő után egysíkúvá válnak, azaz rólad és a te igényeidről szólnak. Persze ha bulizásról vagy programozásról van szó, verhetetlen vagy, hiszen bármelyik hétköznap hajnalban is tudod, hogy hol van a legjobb házibuli. 

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A baráti társaságban te vagy az, aki kicsit mindenki anyukája, hiszen ki más lehetne a notórius gondoskodó, ha nem egy Rák. Mindig odafigyelsz, hogy a környezetedben lévők jól és biztonságban érezzék magukat, és gyakran te vagy az, aki megkéri a többieket, hogy írjanak, amint hazaértek egy buli után. Bármire hajlandó vagy annak érdekében, hogy megvédd a szeretteid, kiállj értük, és ez a barátaiddal sincs másképp. Minden követ megmozgatsz, ha valakinek a környezetedben problémája akadt. Jó hallgatóság vagy, akinek mindig van egy jó tanács a tarsolyában. Ha konfliktusra kerül a sor, hajlamos vagy passzív-agresszívan viselkedni, de egy kis idő elteltével te is belátod, hogy semmi értelme nem volt. 

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Oroszlánként mindig tudod, mi a legjobb a barátaid számára, így sokszor abba az irányba tolod őket, ami szerinted számukra a megfelelő. Ajándékozó típus vagy, ami azt jelenti, hogy gyakran apróságokkal halmozod el a legjobb barátaidat, hogy így add tudtukra, milyen fontosak számodra. Jó emberismerőként azonnal felismered, ha valakinek valamilyen problémája van, és azonnal a megoldásokon jár az eszed. Hajlamos vagy mások helyett megoldani az életüket, mert azt gondolod, neked úgyis jobban sikerül. Fontos számodra az önismeret és az önszeretet, ezt próbálod átadni a környezeted számára is, amiért nagyon hálásak. 

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ha problémamegoldásról van szó, abban a csillagjegyek közül te vagy a legjobb. Imádod, ha fontoskodhatsz és teendőket intézhetsz. Éppen ezért szereted megmondani a barátaidnak, ők hogyan tegyék a dolgaikat. Rendszeresen adsz olyan tanácsokat, hogy szerinted milyen vitaminokat szedjenek, hova járjanak edzeni, milyen edzéstervet kövessenek, és ha nem a te elképzelésed szerint cselekednek, sokszor forgatod a szemed. Ezzel gyakran az őrületbe kergeted őket, de ne aggódj, rengeteg jó tulajdonságod van, ami miatt sosem akarnának lecserélni téged. Brutálisan őszinte vagy, te vagy az, aki akkor is megmondja a tutit a másiknak, amikor senki más nem teszi meg, valamint te vagy az, aki összetartja a csapatot, hiszen csak a te szervezőképességednek köszönhető a rengeteg találkozó. 

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ez a csillagjegy sokszor döntésképtelen ahhoz, hogy kiálljon egy oldal vagy vélemény mellett, ellenben egy Mérlegnek bármikor elmondhatod a legsötétebb titkod és a legmegosztóbb véleményed is, hiszen sosem fog emiatt hátat fordítani neked. Ha Mérleg vagy, nem igazán szeretsz gyors döntéseket hozni, ez a barátságaidban is így van, általában diplomatikusan fejezed ki, hogy nem akarsz állást foglalni egyik veszekedő barátod mellett sem. Ha bulizásról van szó, a természetes karizmád és kisugárzásod miatt mindig számíthatnak rád, néha az egész csapatot megleped egy-egy ingyen sörrel vagy belépőjeggyel. Mérlegként lojális barát vagy, annyira, hogy még az exeiddel is jó kapcsolatot ápolsz, mindegy, milyen csúnya szakításon mentetek keresztül. Akár a munkahelyeden, akár hajnal négykor hívnak fel, mindig kapható leszel az életről elmélkedő, mély beszélgetésekre. 

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Nem nagyon lehet előtted titkot tartani, mindig kiszagolod, ha egy barátod éppen nehéz időszakon megy keresztül, vagy akár csak egy kisebb problémája is akad. A megnyugtató kisugárzásodnak köszönhetően könnyen megnyílnak neked az emberek, csak az a baj, hogy egy vita vagy nagyobb konfliktus során hajlamos vagy ezzel visszaélni. Igazából remek barát vagy, de csak addig, amíg nem dühítenek fel. Nem árt, ha odafigyelsz a vérmérsékletedre, mivel egy-egy vita után mindig megbánod, ahogy viselkedtél a másikkal. Fontos számodra, hogy a barátaid lojálisak legyenek hozzád, így természetesen te is a végletekig az vagy. Ha bulizásról van szó, nincs olyan, ami ne férne bele nálad, így általában neked vannak a leggyötrelmesebb másnapjaid is.  

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Te vagy az állandó optimista és energikus barát, akinek mindig van egy jó ötlete arra, hogyan dobjátok fel a legunalmasabb összejövetelt is. Imádod a kalandokat, de még jobban szereted, ha ezeket az élményeket a legközelebbi barátaiddal oszthatod meg. Nincs olyan ötlet, amire ne mondanál igent, és te vagy az, aki bárkit felvidít, ha rossz napja van. Sosem lehet tudni, hogy végződik az éjszaka, ha te is jelen vagy, mivel mindig tudod fokozni a hangulatot. Nem veszed komolyan az életet, nagy terveid sincsenek, amikhez ragaszkodsz, inkább sodródsz az árral. Lehet, hogy néhány barátodat ez idegesíti, hiszen úgy tűnhet, hogy neked minden könnyen megy. Szuper szervezési képességeid vannak, így sokszor téged kérnek fel a barátaid, legyen szó esküvőről, lánybúcsúról vagy szülinapról. 

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Valószínűleg nagyon nehezen engeded be az embereket az életedbe, és jól megfontolod, hogy milyen barátokat választasz magad mellé. Ha azonban valakinek sikerül beférkőznie, az jó esetben örökre ott is marad. Még a távolság és a lemondott programok sem jelentenek akadályt. Kitartó vagy és ragaszkodó típus, így nem szívesen engeded el az embereket az életedből. Nem hagyod, hogy a barátaid sokáig bánkódjanak egy szakítás vagy bármilyen probléma miatt, hiszen azonnali bevetésre készülsz, hogy eltereld a figyelmüket. Bármeddig hallgatod mások panaszkodását, és te vagy az, akinek mindig kiönthetik a szívüket, így nincs kétség, hogy szuper barátnak tartanak. Bakként jellemzően nem szavakkal, hanem tettekkel mutatod ki a szereteted, például kimész a barátaid elé a repülőtérre, segítesz a költözködésben vagy megszervezel egy eseményt. 

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Számodra a barátság nincs túlbonyolítva, nem sértődsz meg, ha lemondanak egy programot a barátaid, mert éppen mégsem érnek rá. Távolságtartó vagy, és ezt gyakran érzékelteted az emberekkel, akár olyan szinten is, hogy ha nem keresnek, talán nem is kezdeményezel. Ennek ellenére ha baj van, lehet rád számítani a nehéz időkben, jó hallgatóság vagy, aki nem ítélkezik és megpróbálja a dolgokat a másik szemszögéből látni. Aki ismer téged, tudja, hogy nem sokat drámázol, ezért is jó veled barátkozni. Ennek ellenére ha valaki visszaél ezzel, azt egyik percről a másikra hajlamos vagy kizárni az életedből. Tény, hogy Vízöntőként kicsit szabadosan kezeled a barátságaidat, mivel az összes csillagjegy közül neked van legnagyobb igényed és szükséged az egyedüllétre. 

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Együttérző, empatikus és érzékeny vagy, éppen ezért azonnal kiszúrod, ha egy hozzád közel állót bánt valami, és mindent megteszel, hogy átérezd a problémáját. Nagyszerű barát vagy, akinek fontos az együtt töltött idő. Nem szereted, ha sokat variálnak a programokon, ezért kicsit meg tudsz orrolni, de ez legyen a legnagyobb baj, hiszen nem vagy sem haragtartó, sem pedig bosszúszomjas típus. Mindenkinek kellene egy Halak csillagjegyű barát, mert bármikor bármiben benne vagy, ha arról van szó, hogy segíteni kell a másiknak. Nálad biztonságban vannak az ember titkai, és valahogy mindig tudod, hogy mire van szüksége az embereknek, legyen az egy nagy jégkrém, vagy hogy meghallgassd a problémáikat. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!