2024.2.18 12:31
Olvasási idő 0:33
Masszi-Rigó Csilla

Mackójelmezbe bújt rendőr fogott el két drogdílert Valentin-napon Limában

TÁRSADALOM RENDŐRSÉG

Az egyik letartóztatott nőt azért sikerült elkapni, mert olyan izgatott lett a mackó láttán, hogy azonnal kiment őt köszönteni.

Találó módon kapcsolt le egy rendőr két limai drogdílert Valentin-napon, derül ki a 24.hu cikkéből. Az akció keretében a hivatalos szervek egyik tagja mackójelmezbe bújt, csokit és virágot vett magához, és így látogatta meg a drogkereskedelemmel vádolt nőt.

A rajtaütést szervező csapat többi tagja munkás felszerelésben közelítették meg a célpontot, hogy azt sikerüljön kiszorítani lakhelyéről, erre azonban nem volt szükség: a több mint 1500 kiporciózott adagnyi kokainnal kereskedő nő annyira izgalomba jött a mackójelmezes férfi láttán (feltehetően azt hitte, partnere lepi őt meg), hogy azonnal kiszaladt köszönteni őt. Ha ez még nem lenne önmagában is elég, a rajtakapást követő felvételeken maga a mackóruhába öltözött rendőr vigasztalja a tetten ért bűnözőket. 

Az akció során végül két embert tartóztattak le, ahogy pedig arról a 24.hu ír, a perui rendőrség előszeretettel alkalmazza a beöltözős módszert, tavaly karácsonykor például mikulásnak öltözve kaptak el drogkereskedőket.