2024.2.13 13:03
Olvasási idő 0:34
Masszi-Rigó Csilla

A Wilson lyukas kosárlabdája lehet a kosarazás jövője: piacra dobják az eddigi legfuturisztikusabb játékszert

DESIGN KOSÁRLABDA SPORT

Lyukas, mégis pattog, dizájner, mégis a jövőt jelentheti: a héten kerül forgalomba a Wilson 2500 dolláros, "Airless Gen 1" nevű kosárlabdája.

Egy lyukas labda nem labda, legalábbis sportolók, nem sportolók és gyerekek milliói gondolják így, a Wilson azonban megcáfolta ezt a megdönthetetlennek vélt alapigazságot, és 2023-ban bemutatta legújabb fejlesztését, a lyukas kosárlabdát, amely alig egy évvel később, 2024. február 16-án limitált számban ugyan, de hivatalosan is forgalomba kerül.

A Wilson szuperlabdái három színben lesznek kaphatóak.A Wilson szuperlabdái három színben lesznek kaphatóak.A Wilson szuperlabdái három színben lesznek kaphatóak.
Galéria megtekintése
(3)

A Wilson szuperlabdájának nem lesz szüksége pumpára vagy sűrített levegőre ahhoz, hogy felfújják, a 3D nyomtatással készült sportszeren ugyanis ezernyi hatszögletű lyuk gondoskodik arról, hogy a labda minden igényt kielégítően, pontosan úgy funkcionáljon, pattogjon és tapadjon, mint klasszikus elődei. Az Airless Gen 1 labda méretében, formájában és még tapintásában is egy az egyben megfelel a klasszikus kosárlabdának, de sosem ereszt le, nem kell felfújni és nem is tud kilyukadni. 

A Wilson Airless Gen 1 három színben lesz kapható (fekete, barna és törtfehér), ára pedig a Wilson hivatalos oldalán 2500 dollár, vagyis nagyjából 897 ezer forint lesz.