2024.2.11 9:57
Olvasási idő 1:16
Szöllősi Anna

Budapestre érkeznek a brit indie rókák, a Dürer Kertbe hív minket melankolikus utazásra a Black Foxxes

Budapestre érkeznek a brit indie rókák, a Dürer Kertbe hív minket melankolikus utazásra a Black Foxxes
Forrás Black Foxxes
ZENE BLACK FOXXES DÜRER KERT INDIE KONCERT

Hazánkban is színpadra áll a Black Foxxes, Mark Holley zenekara – ő írja a banda érzékeny és sötét dalait indie-rockba és grunge-ba burkolózva.

Őszinte, gyakran betegség vagy a zord környezet által ihletett dalaikat nemcsak egyre növekvő közönségük, de a zenei sajtó is gyakran méltatja, hamarosan érkező negyedik albumukat pedig élőben is meghallgathatjuk, a Black Foxxes ugyanis február 18-án a Dürer Kertben is bemutatja azt.

Hamisítatlan angol indie egyenesen Exeterből a Dürer kertbe. A csapat 2013-ban alakult Dél-Angliában, első lemezük az I’m Not Well 2016-ban látott napvilágot, mellyel rögtön jelölték is őket a Heavy Music Awards-on legjobb új előadó és legjobb albumborító kategóriában. Zenei stílusuk a kilencvenes évek grunge-jának, indie-rockjának és a korai kétezres évekbeli emónak a keveréke. Mark Holley énekest főleg lelki és egészségügyi problémái ihletik meg, Crohn-betegsége kihatással van mindennapjaira és dalszövegeire is.


Második albumuk, a Reiði 2018-ban jelent meg, melynek címe izlandi nyelven haragot jelent. Holley a dalok oroszlánrészét Izlandon írta, elmondása szerint először nem tett jót neki ez a zord környezet elzárva mindentől, de aztán rájött, hogyan fordíthatja előnyére és alakíthatja át ezen érzéseit művészetté. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – ez lett a zenekar egyik legmelankolikusabb, legsötétebb anyaga.

Kiemelt tartalom
Fiatal dobfenomén hódítja meg Budapestet, a Dürer Kertben lép fel ZEP Fiatal dobfenomén hódítja meg Budapestet, a Dürer Kertben lép fel ZEP 2024.2.15 16:30

Ezt követően Holley-t 2020 márciusában otthagyták zenésztársai, ám ő gyorsan kerített maga mellé egy új dobost Finn Mcleant és egy új basszusgitárost, Jack Henley-t, akikkel még abban az évben októberben új albummal jelentkeztek, mely a zenekar nevét viseli, ezzel is megerősítve a rajongóikat – és magukat is – abban, hogy a Black Foxxes erősebb, mint valaha.

A Dürerben lép fel a Black Foxxes.
Black Foxxes Forrás Black Foxxes

A Black Foxxes egyike a ’csináld magad’ zenekaroknak, legújabb albumukat is rajongóik támogatásának segítségével vették fel, mely már előrendelhető, és nem sokára meg is jelenik magánkiadásban The Haar címmel.

A budapesti koncerten minden bizonnyal már erről az új lemezről is hallhatunk majd dalokat, ahogyan a korábbi slágerek is életre fognak kelni a Dürer Kert színpadán február 18-án, ahol fülbemászó gitártémákkal, és szomorkás énekkel várnak minket a fekete rókák.
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!