2024.2.8 12:29
Olvasási idő 0:43
Szöllősi Anna

Újabb streamingóriás csap le a jelszómegosztással ügyeskedőkre

FILMEK + SOROZATOK DISNEY STREAMING

A streaming világa annyira fragmentált és drága lett, hogy sokan már csak egy-egy szolgáltatónál fizetnek elő. A találékony ember azonban sokszor úgy ügyeskedik, ahogy csak tud. Ennek a jó világnak vethet véget a Netflix után a Disney+ is.

Tavaly a Netflix lőtte le elsőként a jelszómegosztás funkcióját, és úgy tűnik, hamarosan a Disney+ felhasználóinak sem lesz többé lehetőségük egymás között jelszavakat cserélgetniük.  

Bár a Netflix húzása nem volt éppen népszerű, jövedelmező viszont annál inkább: a streamingóriás nemrég ugyanis rekordszámú előfizetőről számolt be. A sikeren felbuzdulva most a Disney is bejelentette, hogy idén nyáron megkezdi a jelszómegosztás elleni fellépést a saját platformján.

Az Egyesült Államokban és Kanadában január 25-től már a friss feltételek vonatkoznak az új előfizetőkre. Arról egyelőre nincs hír, hogy a szigorítás mikor fog eljutni a tengeren túlról Európába, de attól tartunk, nem kell túl sokat várni rá.

A frissített felhasználói szerződés kimondja, hogy a vállalat elemezheti a felhasználók fiókjait, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a magatartásuk megfelel a jelszómegosztási szabályoknak. A feltételeket megsértő felhasználók profiljait a szolgáltató korlátozhatja vagy akár meg is szüntetheti.

Hugh Johnston, a Disney pénzügyi vezérigazgató-helyettese elmondta: a Netflix megoldásához hasonlóan a felhasználóknak lehetősége lesz új felhasználási helyeket hozzáadni a profiljukhoz némi plusz pénzért. A 24.hu emlékeztetett: a tesztidőszak során ez 8 dollárba került, ami hazai szemmel soknak mondható, itthon ugyanis nagyjából ennyibe kerül a komplett előfizetés.

Kiemelt tartalom
Egy korszak lezárult: no more jelszómegosztás a Netflixen Egy korszak lezárult: no more jelszómegosztás a Netflixen 2023.5.24 14:14