2024.2.7 11:34
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Tudtad, hogy nagyobb eséllyel csalhatod meg a párodat, ha az átlagnál többször maszturbálsz?

ÉLETMÓD MASZTURBÁCIÓ PÁRKAPCSOLAT PSZICHOLÓGIA SZEX
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Sőt, a szexjátékok használata és az anális szex is árulkodó jel lehet a tudomány szerint.

Úgy tűnik, létezik kapcsolat az emberi személyiségtípusok és a megcsalásra való hajlam között, sőt, a maszturbáció gyakorisága is árulkodhat arról, hogy szerelmünk vajon ténylegesen hűséges-e hozzánk – írja Valentin-napra hangolódó cikkében az IFLScience.

Manapság igen sokat hallani a nárcisztikus emberekről, a nárcisztikus személyiségzavar különböző jeleiről. Egy 2014-es tanulmány azonban a nárcisztikus emberek interperszonális kapcsolatainak milyenségén túl a szexualitásukat is vizsgálat alá vette.

A kutatás eredménye az lett, hogy azok, akik szexuálisan nárcisztikusak, nehezebben korlátozódnak az ágyban egy emberre, azaz nagyobb az esélye annak, hogy megcsalják párjukat. A négy éven át tartó tanulmányban 123 fiatal házaspárt figyeltek meg, közülük 5,3 százalékuk csalta meg ez idő alatt házastársát, és azok, akiknél magas volt a szexuális nárcizmusra való hajlam, nagyobb valószínűséggel lettek hűtlenek. 

Ezt tovább tetézi a tény, hogy a mentális jeleken túl fizikai nyomai is lehetnek a hűtlenségnek. Az állatvilágban például bizonyos emberszabásúaknál a hím heréinek mérete indikálja a nősténypár hűségességét: minél nagyobb, duzzadtabb a here, annál valószínűbb, hogy a nőstény mással is közösül. És úgy tűnik, ez az embereknél sincs másképp, hiszen egy 2021-es gépi tanulást használó tanulmány arról ír, hogy akik az átlagnál többször maszturbálnak, hajlamosabbak megcsalni párjukat, akárcsak azok, akik rendszeresen anális szexelnek és használnak együttléteik alatt szexuális játékokat.