2024.2.5 16:37
Olvasási idő 4:49
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: melyik Disney-karakter lennél a csillagjegyed alapján?

Horoszkóp: melyik Disney-karakter lennél a csillagjegyed alapján?
Forrás Disney
ÉLETMÓD DISNEY HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Tudd meg, melyik hercegnő, állat vagy éppen mellékszereplő lennél a Disney-univerzumban!

Kos – Aladdin

Aladdin Forrás 1992 Walt Disney Productions

Ahogy Aladdin is, a legtöbb Kos jegy szülötte szereti, ha minden úgy történik, ahogy azt ő akarja. Nem igazán tudja kiadni keze közül az irányítást, hiszen biztos benne, hogy csak akkor lesz valami jó, ha azt ő intézi. Kicsit türelmetlen típus, ennek ellenére nagyon gyorsan tanul, hamar felveszi a ritmust és képes alkalmazkodni minden helyzethez. Ha problémát kell megoldani, biztos, hogy egy Kos lesz az, aki legjobban tudja kezelni az ügyet, hiszen a konfliktuskezelés és problémamegoldó képességei kiválóak. Szereti az embereket és fontos számára az igazságosság. Egy igazi Kos tele van energiával és keresi a kalandokat, legyen az repülőszőnyegen való utazás vagy egy hercegnő megmentése Jaffar kezei közül.

Bika – Tiana 

Tiana Forrás Disney Enterprises, Inc.

Ha láttad a Hercegnő és a béka című rajzfilmet, akkor tudod, hogy Tiana mennyire kitartó és szorgalmas, ha az álmai megvalósításáról van szó. Bizony, a Bika jegy szülöttei hajlamosak minden akadályon átverekedni magukat, hogy elérjék a céljukat, még akkor is, ha senki sem hisz bennük. Praktikus személyek, akik nem szeretik a csicsás dolgokat, ellenben sokkal jobban értékelik a funkcionalitást. Logikusan gondolkodnak, szeretik elkerülni a veszélyes helyzeteket és a szeretteiért hajlandóak tűzbe tenni a kezüket is. Tiananál kevesebb kitartó és elhivatott Disney-karakter létezik, ez pedig tökéletesen tükrözi egy Bika csillagjegy személyiségét is. 

Ikrek – Tarzan

Tarzan Forrás Walt Disney Studios.

Tarzannak nem volt könnyű élete, és folyamatosan nyitottnak kellett lennie a változásokra és újdonságokra. Hozzá hasonlóan az Ikrek is könnyen alkalmazkodik és kifejezetten szereti a változást a környezetében. Nagyon impulzív személyiség, hajlamos hirtelen nagy döntéseket hozni, olyanokat, amelyek hatással vannak az egész életére. Általában logika helyett az érzelmei vezérlik, így nem mindig tud hideg fejjel gondolkodni. Az ikrek általában extrovertált személyiség, ahogy Tarzan is, könnyen ismerkedik és nem okoz számára gondot, ha ő kerül a középpontba, hiszen élvezi a reflektorfényt. Könnyed természete és barátságos tulajdonsága ellenére nehezen nyílik meg másoknak.

Rák – Mulan

Mulan Forrás Walt Disney Studios.

Mulan nagyon könnyen dühbe gurul, és egyáltalán nem tudja elrejteni az érzelmeit, hiszen azok gyakorlatilag az arcára vannak írva. Mulan egy vérbeli Rák, így nem csoda, hogy gondolkodás nélkül szökött el otthonról és állt be a seregbe apja helyett, akit meg akart óvni a háborútól. A csillagjegy szülöttei számára nincs fontosabb a családnál és a szeretteinél, így képesek bármit megtenni annak érdekében, hogy biztonságban tudják őket. Imádnak gondoskodni másokról, ennek ellenére nem szorítják háttérbe saját akaratukat sem. Ahogy Mulan, a legtöbb Rák számára nem okoz gondot, hogy kiálljon az igazáért, hiszen a családnál csak egy dolog fontosabb számára, mégpedig az igazságérzete.  

Oroszlán – Rapunzel

Rapunzel Forrás © 2010 - WALT DISNEY PICTURES

Annak ellenére, hogy Rapunzel egész életében egy bezárt toronyban élt, majd kicsattan az életörömtől. Imádja a kalandokat, másra sem vágyik, csak egy nagy utazásra, ahol rengeteg új dolgot megismerhet. Az Oroszlán csillagjegyben szülöttek sincsenek ezzel másképp, általában bármit megadnának egy spontán utazásért vagy egy olyan programért, amit eddig még nem próbáltak. Szereti az ismeretlent, barátságos természetével pedig könnyen ismerkedik. Nagy szíve van és rendkívül segítőkész, ellenben nem igazán tűri, ha valaki ellenszegül. Jó vezetői képességei vannak és nagyon kreatív. Önellátó, nincs szüksége senkire, hiszen mindent megteremt magának, amit csak akar. 

Szűz – Quasimodo

Quasimodo Forrás © 1996 Walt Disney Pictures

A Notre Dame-i toronyőr „ijesztő“ kinézete ellenére az egyik legkedvesebb karakter az egész Disney-világban. Kicsit naiv ugyan, ennek ellenére mindenkiről csak a jót feltételezi, ami néha hátrányává is válhat. Hajlamos saját magát ostorozni olyan dolgok miatt, amelyekről nem is ő tehet. Quasimodo Szűz létére azonban kiáll a barátaiért és akár saját életét is kockára teszi, hogy megmentse őket. Saját magához sokszor szigorú, ennek ellenére képes elismerni a sikereit is, ami nagyon fontos az önértékelése szempontjából. Egy Szűz általában visszahúzódó, nem kérkedik és mindennél fontosabb számára a saját erkölcse és morálja.

Mérleg – Hófehérke

Hófehérke Forrás © 1937 Disney.

Külsőre törékenynek tűnik, ám lelkileg nagyon erős, hiszen ne felejtsük el, hogy szegény Hófehérke hosszú éveken át a gonosz királynő szolgája. Sosem panaszkodik és mindig elvégzi a rábízott feladatot. Precíz és elhivatott, ha a munkájáról van szó, így remek munkaerő. Nem szereti, ha konfliktusok és negatív energiák vannak a környezetében, hiszen Mérlegként nem bírja elviselni, ha nincs harmóniában az élete. Képes a felelősségvállalásra és annak ellenére, hogy leginkább a munkájának él, nem riad vissza a szerelemtől sem. Imád flörtölni és könnyen szerelembe esik. Ahogy Hófehérke, a Mérleg csillagjegyű személyek sem szoktak ítélkezni a barátaik felett, ellenkezőleg, jó hallgatóságok és szuper tanácsokat adnak. 

Skorpió – Dagobert bácsi

Dagobert bácsi Forrás Walt Disney Studios.

Dagobert bácsiról a legtöbb embernek a hatalmas vagyona jut eszébe, amibe szó szerint fejest szokott ugrani. Ami a pénzt illeti, a Skorpió csillagjegyűek általában materiális beállítottságúak, mellette pedig annyira fontos számukra az anyagi biztonság, hogy hajlamosak megfeszülni, ha éppen nincs annyi pénzük félretéve, mint amennyit szeretnének. Sokszor rágódnak az anyagiakon, mindig arra törekednek, hogy hogyan lehetne minél több pénzük. Persze nemcsak erről szól az egész életük, hiszen nagyon szenvedélyesek, bármilyen projektről van szó, azt általában teljes gőzzel csinálják. Fontos számukra a család, védelmező típusok, ahogy Dagobert bácsi is.

Nyilas – Milo 

Milo Forrás © 2001 - Walt Disney Productions

Az Atlantisz: az elveszett birodalom főhőse, Milo természeténél fogva rettenetesen kíváncsi, minden érdekli, ami a világban történik. Imádja a tudományt, emellett pedig folyamatosan keresi a következő kalandot, amit egyedül vagy barátaival átélhet. Imád felfedezni és szeretne minél több helyre eljutni, hogy megismerkedjen más kultúrákkal is. Milo egy tipikus Nyilas, aki amellett, hogy kicsit lökött karakter, szuper okos és nagy szíve van. Kicsit naiv, így nem igazán veszi észre, ha valaki manipulálja őt, sajnos nem nehéz átverni sem. Kitartó személyiség, senki sem tudja lebeszélni valamiről, amit már a fejébe vett, ő az egyik legelszántabb csillagjegy. Fontosak neki a barátai, így persze mindent megtenne azért, hogy biztonságban és jólétben tudja a szeretteit.

Bak – Raya

Raya Forrás © 2021 Disney.

A Raya és az utolsó sárkány a Disney történetében az első olyan animációs mese, amiben a hercegnő délkelet-ázsiai karakter. Raya a mese alapján bölcs, független karakter, aki nem ismer akadályokat ha saját és családja függetlenségéről van szó. Erős személyisége van, határozott és mindent jól megfontol, általában szeret előre tervezni, mielőtt cselekedne. Nem hajlandó feladni még akkor sem, ha reménytelennek látszik egy helyzet, és az utolsó követ is megmozgatja annak érdekében, hogy elérje, amit akar. Nem bízik az idegenekben, folyton azt keresi, hogy milyen hátsó szándékuk van, így nem csoda, hogy nem szerez könnyen barátokat.

Vízöntő – Belle

Belle Forrás © 1991 - Walt Disney Productions

A Vízöntő a levegő jegyekhez tartozik, amelyhez főként olyan tulajdonságok társulnak, mint a barátságosság, önzetlenség és kíváncsiság. Belle-ben mindezek jelen vannak, hiszen saját életét is feláldozná azért, hogy apját megmentse, emellett pedig rengeteg embernek segít a rajzfilmben. Szerény és jószívű karakter, akit hamar megszeretnek az elvarázsolt tárgyak a Szörnyeteg kastélyában. Mint minden Vízöntő, Belle is különc karakternek számít, emiatt a város népe kiutálta őt. Szeretnek kimaradni a sorból és a mainstream trendekből, és nem nagyon lehet elképzelni, hogy egy Vízöntőn kívül bárki meglátja a szépet egy szörnyetegben, ahogy Belle tette. 

Halak – Szimba

Szimba Forrás © Disney Enterprises, Inc.

Bátor karakter, egyben nagyon játékos is, imádja felfedezni az afrikai szavanna minden kiaknázatlan területét. Gyerekként nem igazán törődik az uralkodói teendőkkel, ellenben mindig megfogadja apja tanácsát, és felnéz rá, hiszen ő is olyan bölcs és igazságos uralkodó szeretne lenni, mint Mufasa. Szimba együttérző és törődik másokkal, így ő is remek uralkodó lesz, amint legyőzi a gonosz Zordont. Fontosak számára a barátai, Timon és Pumba, akik befogadták őt, amikor nem volt hova mennie. Ahogy a Halakra jellemző, Szimba is fél a felelősségvállalástól, ezért sokáig nem akarja elvenni az őt megillető trónt. Energikus és igyekszik pozitív maradni a legnehezebb helyzetekben is. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!