2024.1.27 10:17
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Történelmi siker: ötödik lett a magyar kézilabda-válogatott az Eb-n

SPORT KÉZILABDA SPORT

A magyar férfi kézilabda-válogatott fennállása legjobb Európa-bajnoki helyezését elérve ötödik lett az olimpiai kvalifikációs kontinenstornán, mivel péntek délután 23-22-re legyőzte Szlovéniát a kölni helyosztón.

A magyarok - akiknek a célja az első tíz közé kerülés volt - eddigi legjobb eredménye az 1998-as kontinenstornán elért hatodik hely volt. Most először jutottak tovább százszázalékos teljesítménnyel a csoportkörből, első alkalommal nyertek négy mérkőzést egy Európa-bajnokságon, először léptek tovább a középdöntőből és 2008 után először zárták pozitív mérleggel - öt győzelem, három vereség - az Eb-t.

Végül óriási hajrával, kétgólos hátrányból fordítva 23-22-re győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovénia ellen, így története legjobb teljesítményét nyújtva az Európa-bajnokság 5. helyén végzett.

„Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet és mindkét csapat nyerhetett volna. Az utolsó percek döntöttek, amikor a szerencse is mellettünk volt“ – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.

Hozzátette, nagyon nehéz meccs volt, és bár a játékosok már nagyon fáradtak, elképesztő munkát végeztek a pályán ma is, ahogyan az egész tornán. Rávilágított, hogy nyolc mérkőzés sok, hiszen minden másnap kőkemény találkozókat kell játszaniuk a csapatoknak, de a magyarok mindig igyekeztek a legjobbjukat nyújtani.

A játékosaim elképesztők, megérdemlik a sikert. Nagyon boldog vagyok a történelmi eredmény miatt, egész Magyarország büszke lehet a srácokra

– szögezte le a spanyol edző.