2024.1.23 15:50
Olvasási idő 1:17
Krajnyák Petra

Megpróbáltak betörni Taylor Swift lakásába, majd letartóztatták az énekesnő egyik feltételezett zaklatóját

ARCOK AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK AMERIKAI FOCI BŰNÜGY TAYLOR SWIFT

Egy zavartan viselkedő férfit fogtak el Taylor Swift New York-i otthona közelében. Mindez alig pár nappal azután történt, hogy a hétvégén mepróbáltak bejutni az énekesnő ingatlanjába.

Taylor Swift New York-i otthona közelében letartóztattak egy férfit, aki a vád szerint nem csupán zaklatta, hanem meg is figyelte az előadót, írja a BBC.

A New York-i rendőrség közlése szerint a bejelentések alapján zaklatottnak tűnő, kiszámíthatatlanul viselkedő férfit hétfőn fogták el az énekesnő lakóhelye közelében. A rendőrség beszámolója szerint maguk is szemtanúi voltak annak, ahogy a 33 éves David Crowe több embert is zaklatott, mielőtt letartóztatták, majd az egyik manhattani rendőrőrsre vitték volna.

Az incidens mindössze pár nappal azután történt, hogy a hétvégén megpróbáltak betörni Swift New York-i otthonába, majd a feltételezett elkövetőt letartóztatták. A férfi, akinek nevét nem közölte a rendőrség, annak az épületnek az előcsarnokánál ólálkodott, amelyben Swift lakása is található.

A hatóságok végül bilincsben vitték el a férfit, egyelőre azonban nem tudni, hogy a szombati betörési kísérlet összefüggésben áll-e Crowe letartóztatásával és a vádakkal. A Forbes kereste az ügyben a rendőrséget, ahonnan egyelőre nem érkezett válasz.

Az énekesnő feltehetően nem tartózkodott otthon a betörés idején, ugyanis vasárnap Buffalóban, a Highmark Stadion lelátóján fotózták le, ahol sztársportoló barátjának szurkolt. Az értesülések szerint ekkor találkozott először barátja, Travis Kelce testvérével, Jason Kelce-szel, aki a Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapat játékosa,  és aki a TMZ szerint félmeztelenül emelgette Taylor Swift néhány fiatal rajongóját.

Taylor Swiftnek korábban több zaklatója is akadt, akik nemcsak New York-i, hanem kaliforniai és Rhode Island-i otthonát is célba vették már. 2022-ben például amiatt tartóztattak le egy férfit, mert autójával részegen behajtott a Grammy-díjas énekesnő New York-i lakásának épületébe. Egy másik férfinak, Roger Alvaradónak sikerült betörnie Swift lakásába, ahol a kiérkező rendőrök az énekesnő ágyában találtak rá, amint az igazak álmát alussza. Őt később hat hónap börtönbüntetésre ítélték.