2024.1.29 17:17
Olvasási idő 1:33
Szöllősi Anna

„Az irodisták nem születnek, csak kilépnek a liftből" – Irodai mémoldalak, amiktől garantáltan jobban fog menni a GDP-lapátolás

„Az irodisták nem születnek, csak kilépnek a liftből
Forrás Instagram / Csinovnyik Memes
ÉLETMÓD INTERNET KARRIER KÖZÖSSÉGI MÉDIA MÉM MUNKAHELY ÖSSZEÁLLÍTÁS TRASH

Eljött egy újabb hét, ezzel együtt egy újabb bare minimum monday. Ennek örömére hoztunk nektek egy összeállítást olyan irodai mémoldalakról, amiket a végtelenségig pörgethetsz, például ahelyett, hogy dolgoznál.

Cigiszünet ebéd előtt, cigiszünet ebéd után, uzsonnaszünet, egészségügyi séta az irodán belül, hosszúra nyújtott kakiszünet, világmegváltás a kollégákkal, Facebook- és Insta-szkrollozás... Természetesen ezek számunkra teljesen ismeretlen tevékenységek az iroda falain belül, de azért a legjobbakkal is megesik, hogy a csillagok állása sem akarja, hogy produktívak legyünk, és egyetlen célunk csupán túlélni a műszakot. Hoztunk néhány figyelemre méltó mémoldalt a nehezebb napokra, amikor az idő nemigen telik, hanem inkább ólomszárnyakon verdes. 

Kiemelt tartalom
Érezd magad jobban, ne dolgozd túl a hétfőt – A Bare Minimum Monday mottója, hogy ne stresszeld túl már a vasárnapot is Érezd magad jobban, ne dolgozd túl a hétfőt – A Bare Minimum Monday mottója, hogy ne stresszeld túl már a vasárnapot is 2023.4.23 10:20

1.) Irodai Rabszolga

Hétfőtől péntekig a Váci úti irodabörtönben raboskodsz, ahol reggel nyolctól délután négyig lapátolod a szart GDP-t? Melyik vérbeli multikatona ne tudna rezonálni a corporate blődségekre és vállalati sablon dumákra építő Irodai Rabszolgával? 

Irodai mémek.
Forrás Instagram / Irodai Rabszolga

A mémoldal olyan állandó, visszatérő karaktereket is behozott, mint sorstársunk, Jolán, a született irodista, aki nekünk a szerkesztőségben olyan, mintha az egyik legjobb munkahelyi barátunk lenne. Beszéljen helyettünk néhány csodálatos poszt!

2.) Derrick és Harry

Bizonyára sok irodista szívét dobogtatja meg a koncepció, ami kábé Vágvölgyi Noémi stílusát és Tibi Atya tematikáját zárta be egy 2*3 nm-es irodai fülkébe. Pusztába kiáltott szavak a menedzsmenttől, a világ leghaszontalanabb meetingjei, PrIoRiZáLáS a projekteknél... Az oldal ilyesmikről is megemlékezik. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Derrick és Harry (@derrickesharry) által megosztott bejegyzés

De mit panaszkodjon az ember, inkább örüljön, hogy nem egy középkori inkvizíció áldozata lett, hanem dolgozhat.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Derrick és Harry (@derrickesharry) által megosztott bejegyzés

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Derrick és Harry (@derrickesharry) által megosztott bejegyzés

3.) Csinovnyik Memes

A Csinovnyik Memes nem a multis világnak, hanem a közigazgatási szektornak tart görbe tükröt, fanyar humoruk pedig a bürokrácia útvesztőjéből merít. Irodai élethelyzetekből gyúrnak mémet, amit egy kicsit mindenki át tud érezni, ha valaha intézett már ügyet, és beleszagolt a közalkalmazottak által telesiránkozott levegőbe.  

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Csinovnyik Memes (@csinovnyik_memes) által megosztott bejegyzés

4.) Bullshit generátor

Ha te magad is szeretnél felvágni a céges sörözéseknél egy megnyerő, szuggesztív vállalati dumával, de még ezt a melót is csak megúszni akarod, ne aggódj, a bullshit generátor elvégzi helyetted! Alább hoztunk is néhány példát:

  • Professzionális módon kell hasznosítani a közszolgáltatási szervezeti kultúrát.
  • Alkotófolyamat keretében kell aktiválni a reakcióképes irányelveket.
  • Szükséges lenne átvariálni a metakommunkiációs támogató tevékenységet.
  • Nincs más feladatom, mint újradefiniálni a távolsági egység-díjtételt.
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!