2024.1.21 12:01
Olvasási idő 1:08
Krajnyák Petra

Sem az orvosok, sem követői körében nem aratott osztatlan sikert Kim Kardashian irodai szoláriuma

ÉLETMÓD KIM KARDASHIAN

Kim Kardashian mestere a figyelemfelkeltő közösségi média jelenlétnek, de a legutóbbi TikTok videója körüli szenzáció még őt is váratlanul érte.

Kim Kardashian továbbra is reflektorfényben fürdőzik, ezúttal egy TikTok trendnek köszönhetően, melyben egy ellentmondásos videóval vett részt. A 43 éves valóságshow sztár egyik beauty vállalkozásának, a SKKN by Kim főhadiszállásán vezette körbe követőit, ám nem a kozmetikai szentély vagy a sztár agyáról készült 3D-s modell verte ki a biztosítékot, hanem az irodai szoláriuma.

@kimkardashian♬ original sound - Kim Kardashian

Ahogy a közelmúltban felkapott „XY vagyok, természetesen...“ trend mintájára készült videóban elhangzott:

„Kim Kardashian vagyok - természetesen van szoláriumom és vöröslámpás ágyam az irodámban.“

A 9,4 millió TikTok követővel rendelkező influencer posztja nemcsak rajongói haragját, hanem a bőrgyógyászok és egészségügyi szakemberek aggodalmát is kiváltotta. Sokan amiatt kifogásolták a szolárium burkolt reklámozását, mert Kim testvérének, Khloé Kardashiannak 2022 októberében egy melanomát, a bőrdaganatok legveszélyesebb fajtáját távolítottak el az arcából. Az Allure még egy cikket is közölt „Kérlek, Kim Kardashian, ne próbáld normalizálni a szoláriumozást“ címmel, melyben hangsúlyozták, hogy a Skin Cancer Foundation szerint:

Az Egyesült Államokban évente több mint 419 000 bőrrákos eset köthető a beltéri szoláriumozáshoz, köztük körülbelül 245 000 bazális sejtes karcinóma, 168 000 laphámrák és 6200 melanoma.

Kim Kardashian azonban az X-en (Twitter) azzal indokolta a szolárium használatát, hogy segít kezelni pikkelysömörét, mely hosszan tartó, nem fertőző autoimmun betegséggel 25 éves kora óta küzd. Mint írta ritkán veszi igénybe a gépet, de a legrosszabb esetekben nagy segítséget nyújt neki.

Az amerikai Országos Pszoriázis Szövetség jelenleg nem javasolja a beltéri szolárium használatát a vényköteles és egészségügyi szolgáltató felügyelete mellett végzett fényterápia helyettesítésére. A tudomány jelenlegi állasa szerint a pikkelysömörre gyakorolt jótékony hatás elsősorban az UVB fénynek tulajdonítható, nem a kereskedelmi forgalomban lévő szoláriumokra jellemző UVA fénnyel.