2024.1.12 14:07
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Sorozat készül Puskás Ferencről, az RTL egyik volt kulcsfigurája lesz a producer

SPORT FOCI SOROZATOK SPORT

A legnagyobb magyar futballista életéről szóló sorozat "Puskás" cím alatt fog futni.

Puskás cím alatt készül sorozat Puskás Ferenc életéről és pályájáról, aminek producere az a Herman Péter (Pierre) lesz, aki tavaly 25 év után távozott az RTL-től. Herman ez idő alatt a csatorna szinte összes saját gyártású produkciójának alkotásában – leszámítva a Barátok közt című sorozatot és a hírműsorokat – részt vett. 

A sorozatra 90 millió forintos forgatókönyv-fejlesztési állami támogatást nyert az NFI Televíziós Döntőbizottságától az Inani Production Kft. A közzétételi tábla szerint a forgatókönyvet Tasnádi István, Hegedűs Bálint és Bárány Márton írják, a rendező pedig Kovács Dániel lesz, aki olyan RTL-es produkciókban dolgozott, mint az ApatigrisA király, a Mellékhatás, a Válótársak, az Éjjel-nappal Budapest vagy A tanár.

A Forbes információi szerint egyelőre nem tudni, melyik csatornára vagy platformra tervezik a sorozatot.

A 24.hu emlékeztetett, hogy Puskás Ferencről egy régóta tervezett életrajzi film is készül: az új forgatókönyv-változatra Lajos Tamás producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány 2020-ban kinevezett kuratóriumi tagja, a jelenlegi magyar filmtámogatási rendszer legsikeresebbnek tartott pályázója (Semmelweis, Katinka, Blokád) kapott támogatást. Az új filmváltozatot Köbli Norbert írja.