2024.1.11 12:48
Olvasási idő 1:00
Krajnyák Petra

Szexuális zaklatás vádjával tartóztatták le a követői által Buddha reinkarnációjának tartott spirituális vezetőt

KÖZÉLET SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS VALLÁS

A 34 éves, Buddha Boy néven emlegetett gurut 2018-ban vádolta meg az egyik birtokán élő apáca nemi erőszakkal.

Szexuális zaklatás vádjával tartóztatták le Nepálban a magát Buddha reinkarnációjának nevező spirituális vezetőt, írja a CNN a helyi rendőrség által közzétett információk alapján.

KATHMANDU, NEPÁL - NOVEMBER 19.: Ram Bahadur Bomjam nepáli buddhista hívő egy emelvényen ül, mielőtt prédikálna a közönségnek Ratanpuri faluban, Bara körzetben, Katmandutól 100 km-re délre, 2008. november 19-én Ratanpuri faluban, Nepálban. Azt beszélik, hogy hamarosan visszamegy az erdei csendbe. Ram Bahadur Bomjam egy fiatal nepáli fiú, akiről azt tartják, hogy Buddha-szerű képességekkel rendelkezik, és szemtanúk szerint újra megjelent az ország déli részén, hogy több ezer támogatójának prédikáljon. A tizennyolc éves Ram Bahadur Bomjam - akit "Buddha-fiúnak" neveztek el - 2005-ben vált híressé, miután családja azt állította, hogy hónapokig képes alvás, élelem és víz nélkül ülni.
Ram Bahadur Bomjom, vagyis Buddha Boy a Ratanpuri faluban, Bara körzetben, Katmandutól 100 km-re délre, 2008. november 19-én Ratanpuri faluban, Nepálban. Forrás Chad Buchanan/Getty Images

A helyi médiában „Buddha Boy“ néven emlegetett Ram Bahadur Bomdzsont kedd este tartóztatták le. Még 2018-ban vádolta meg egyik követője nemi erőszakkal, ám akkor a férfi képviselői a képzelet szüleményének nevezték a vádakat.

A rendőrség már 2020-ban elfogatóparancsot adott ki Bomdzsont ellen, két évvel azután hogy az egyik visszavonulási helyén élő apáca nyilvánosan megvádolta azzal, hogy kiskorában megerőszakolta. A 34 éves férfi ugyan megpróbált elmenekülni a hatóságok elől Katmandu külvárosában, végül sikeresen elfogták. A guru otthonában egy tucat mobiltelefont, öt laptopot, illetve táblagépet, valamint több mint 200 ezer dollárnak (69 millió forint) megfelelő pénzösszeget foglaltak le.

Kiemelt tartalom
Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz 2024.4.20 10:42

Bomdzson 2005-ben, 15 évesen robbant be a nemzetközi köztudatba, miután állítása szerint 10 hónapra, követői szerint étel, alvás és víz nélkül visszavonult a dzsungelbe meditálni. Kijelentése miatt egyesek a 2500 évvel ezelőtt, a mai Nepál területén született Gautama Sziddhártha, vagyis a Buddha reinkarnációját vélték felfedezni benne.

A buddhizmus alapjait lefektető prédikátor új leszületéseként azonosított guru körülbelül két évvel később megtartotta első prédikációját, amely mintegy háromezer embert vonzott. Népszerűsége gyorsan nőtt az egyébként hindu többségű országban, és az évek alatt tanításainak szentelt ásrámok, vagyis elvonulási helyek hálózata épült ki.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén igyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.