2024.1.7 11:30
Olvasási idő 0:45
Szécsi Krisztián

Álommeló csóró egyetemistáknak: most 300 ezer forintért banánt ehetsz egy barlangban

ÉLETMÓD DIÁKMUNKA KÍNA MUNKA

Ja, igen: majomjelmezben. Kínában.

Ha szereted a banánt, nem zavar a tömeg, és minimálisan érdekel a kínai kultúra, akkor az észak-kínai Vucsisan városban található élménypark tökéletes munkalehetőséget kínál neked. Hiszen napi feladatod nem lenne más, mint a kínai folklór ikonikus majomkirályaként kellene enned hagynod kellene, hogy a látogatók banánnal tömjenek, s mindezt havi hatezer jüanért (kb. 290 ezer forint).

A park igazgatójának elmondása alapján, a majomkirály szerepét mindig ketten viszik – ám most csak az egyik színészre keresnek egy vállalkozó szellemű embert. A körülmények se annyira mostohák: a barlang fűtött, és igazból nem kötelességed egész nap enned, hiszen el is rakhatod, amit a gyermekek ajándékba hoznak neked. 

A majomkirály egy fiktív karakter a kínai kultúrában, aki leginkább az Nyugati utazás című 16. századi kínai regény, valamint számos későbbi történet és adaptáció egyik főszereplőjeként ismert. A regényben Szun Vu-kung egy kőből született majom, aki a taoista gyakorlatok révén természetfeletti erőkre tesz szert. Miután fellázad az ég ellen, Buddha egy hegy alá zárja. Ötszáz év után elkíséri a Fehér Sárkány lován lovagló Hszüan-cang szerzetest és két másik tanítványát, Csu Pa-csi-t és Sa Vu-csingot egy útra, hogy megszerezzék a buddhista szútrákat Nyugatról (Indiából), ahol Buddha és követői laknak.