2024.1.6 10:34
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Repülőgép-balesetben meghalt két lányával az Indiana Jones és a Cobra 11 színésze

FILMEK + SOROZATOK CHRISTIAN OLIVER HALÁL

Christian Oliver öröksége megannyi emblematikus filmben nyújtott remek alakítása.

Christian Oliver német színész 51 évesen életét vesztette két lányával, a 10 éves Annik és a 12 éves Maditával együtt egy repülőgép-balesetben, írja a Bild. Az esetet videón is rögzítették. 

A család újévi vakációjuk keretein belül a Kis-Antillákhoz tartozó Bequia szigetéről Saint Lucia felé tartott, amikor valószínűsíthetően a nehéz szélviszonyok miatt meghibásodott a gép motorja. A baleset egyik szemtanúja, Cornell Campbell azt nyilatkozta, hogy a kezdetben úgy tűnt, mintha a próbálnának visszafordulni a repülőtérre, ám a hirtelen feltámadt erős szél átvette az irányítást, így végül a gép, s a fedélzeten tartózkodók a vízbe csapódtak. A pontos okokat még vizsgálják.

Christian Olivert (jobb) karrierje elején még csak Richter nyomozóként ismerték. Forrás Cobra 11/ Port
Christian Oliver megannyi ikonikusnak mondható filmben szerepelt. Játszott a Valkűrben, Cate Blanchett oldalán A jó németben, a Speed Racer – Totál turbóban, az Indiana Jones-sorozat ötödik részében, ám legismertebb alakítása mégis a Cobra 11 hetedik és nyolcadik évadához köthető, amiben a színész formálta meg Jan Richter nyomozót.