2024.1.4 9:40
Olvasási idő 1:12
Maier Péter

Michael Jackson, David Copperfield és András herceg is jártak Jeffrey Epsteinnél friss bírósági dokumentumok szerint

ARCOK BILL CLINTON GYERMEKBÁNTALMAZÁS JEFFREY EPSTEIN MICHAEL JACKSON SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Új dokumentumokat hoztak nyilvánosságra a szexuális bűnözőként elítélt üzletember ügyében.

Több új bírósági dokumentumot is nyilvánosságra hoztak Jeffrey Epsteinnel kapcsolatban. A szexuális bűncselekmények miatt elítélt amerikai üzletember 2019-es halála óta rengeteg pletyka kelt lábra, a tanúvallomásokat is tartalmazó friss dokumentumok választ adnak több kérdésre is.

Ezek abban a perben keletkeztek, amelyet az egyik áldozat, Virginia Giuffre indított Epstein egykori barátnője, Ghislaine Maxwell ellen, aki a bíróság későbbi döntése szerint bűnrészes volt abban, hogy fiatalkorú lányokat közvetített a férfinek. A papírokon több olyan név is szerepel, akik közszájon forogtak a nyilvánosságban, de eddig nem volt írásos nyoma annak, hogy kapcsolatban álltak volna Epsteinnel. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ők egyaránt vádlottak a különböző szexuális bűncselekményekben, pusztán a tanúvallomások alapján közük volt a 2019-ben elhunyt bűnözőhöz.

Egy vallomásában Maxwell arról számolt be, hogy II. Erzsébet királynő második fia, András herceg is megfordult Epsteinnél a Virgin-szigeteken, ott, ahol több lányt is molesztált, de a nő elmondása szerint a herceg ottlétekor nem találkozott lányokkal. 

Melania Trump, Prince Andrew, Gwendolyn Beck és Jeffrey Epstein 2000 februárjában Palm Beach-en
Melania Trump, Prince Andrew, Gwendolyn Beck és Jeffrey Epstein 2000 februárjában Palm Beach-en Forrás Davidoff Studios/Getty Images

Johanna Sjoberg, egy másik áldozat vallomása Bill Clintont említi, akiről a nő elmondása szerint Epstein azt mondta, „a fiatal lányokat szereti“. A volt amerikai elnök szóvivője eddig tagadta azokat az állításokat, amelyek alapján Clintonnak bármilyen szinten köze lett volna Epsteinhez. Sjoberg egyébként arról is beszámolt, hogy Michael Jacksonnal, illetve a híres bűvész David Copperfielddel is találkozott az üzletember Palm Beach-i villájában.

Kiemelt tartalom
Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz 2024.4.20 10:42

Szó esik Donald Trumpról is, akinek az Epsteinnel való kapcsolata ismert. A beszámolók szerint legalább egyszer meglátogatta az üzletembert Palm Beach-en, de nincs szó róla, hogy Trumpot bármilyen bűncselekménnyel vádolnák ez ügyben. 

Pletykák röppentek fel azzal kapcsolatban is, hogy Stephen Hawking is ott volt az egyik orgián, amelyet Epstein kiskorú lányok részvételével szervezett. A Daily Mail szerint az egyik kiszivárgott dokumentumban az olvasható, hogy Jeffrey Epstein egy e-mailben megírta Ghislaine Maxwellnek, be kell bizonyítaniuk, hogy a fizikus – aki élvezte a Epstein vendégszeretét egy konferencia alatt – nem vett részt semmilyen orgián.