2024.1.2 13:23
Olvasási idő 1:31
Masszi-Rigó Csilla

Beperlik a Slipknotot Joey Jordison örökösei

ZENE COREY TAYLOR JOEY JORDISON SLIPKNOT ZENE

Joey Jordison családja azt állítja, a zenekar a mai napig hasznot akar húzni egykori tagjuk halálából.

Joey Jordison örökösei azért perlik a Slipknot zenekart, mert a család szerint Corey Taylorék a mai napig hasznot akarnak húzni az egykori dobos halálából – írja a Page Six. 

A bulvárlap által megszerzett dokumetumokban Taylor mellett Michael Shawn Crahan neve is szerepel, a felperesek szerint ugyanis a zenészek arra használták fel Jordison halálát, hogy bepörgessék 2022-es albumjuk, a The End, So Far eladásait. 

„Miközben a család, a barátok és a rajongók gyászolták a legendás dobos elvesztését, egyik zenekari tag sem fejezte ki részvétét Jordison családjának a halála után. Ehelyett Taylor és Crahan szívtelenül megpróbáltak hasznot húzni Jordison halálából”

– állítják a dokumentumok.

Beperli a Slipknotot az egykori dobos családja
A Slipknot 2008-ban egy MTV-eseményen Forrás Chris Polk/FilmMagic

Taylor a The End, So Fart nyilvánosan Jordisonnak ajánlotta, azt állítva, hogy az album készítése közben jött rá arra, mit is jelent számára egykori zenésztársa halála. Taylor egy interjúban még azt is elismerte, hogy ő és Crahan rosszul bántak Jordisonnal, és azt mondta a rajongóknak, hogy remélték, rendbe tudják hozni a dolgokat vele. Ezzel szemben az elhunyt dobos családja azt mondja, Taylorék sosem keresték fel őket személyesen, a zenekar pedig csak marketingcélból kommunikálta azt a közönség felé, hogy mennyire megrázta őket Jordison halála. 

Kiemelt tartalom
Charli XCX, a Tumblr egykori dívája, aki shrekzöldre pingálta a popkultúrát és a divatot is Charli XCX, a Tumblr egykori dívája, aki shrekzöldre pingálta a popkultúrát és a divatot is 3 nappal ezelőtt

A család továbbá azt is állítja, hogy a metálzenekar soha nem adta vissza Jordison felszerelését – beleértve a hangszereket, kiegészítőket és ruhatárat – az egykori zenész tulajdonát pedig a Knotfest nevű utazó múzeumukban használták.

Berepli a Slipknotot az egykori dobos családja
Joey Jordison 2003-ban. Forrás Martin Philbey/Redferns

„Miután 2013-ban hirtelen kirúgták Jordisont a Slipknotból, Taylor és Crahan egy írásbeli megállapodásban kifejezetten megígérték, hogy visszaadják Jordison összes holmiját, cserébe azért, hogy Jordison ígéretet tesz arra, hogy felhagy bizonyos követelésekkel velük szemben” – állítja a kereset.

„Jordison tudta nélkül úgy kötötték meg a megállapodást, hogy nem állt szándékukban teljesíteni az abból eredő kötelezettségeiket, és tudatosan eltitkolták Jordison elől, hogy számos más, Jordison tulajdonát képező tárgyat birtokoltak, amelyeket soha nem adtak vissza neki.”

A Slipknot jogi csapata bírósági dokumentumokon keresztül válaszolt, és kérte a kereset elutasítását, mondván: „Az alperesek általánosságban tagadnak minden egyes állítást és állítólagos követelést, amelyet a felperes első módosított panaszában foglaltak, és tagadják továbbá, hogy a felperes bármilyen jogorvoslatra jogosult lenne”.

Kiemelt tartalom
A Brat csak ráerősített, amit előtte is tudtunk: Charli XCX akkora formabontó zseni, amilyen csak tízévente születik A Brat csak ráerősített, amit előtte is tudtunk: Charli XCX akkora formabontó zseni, amilyen csak tízévente születik 2024.7.18 13:30

Jordison, aki a Slipknot eredeti dobosa és társalapítója is volt, 2021 júliusában, 46 éves korában halt meg, miután transverse myelitisben, egy ritka idegrendszeri betegségben szenvedett. Emellett a Murderdolls és a Scar the Martyr gitárosa, illetve dobosa volt, és olyan zenekarokkal és művészekkel lépett fel az évek során, mint a Metallica, a Korn és Rob Zombie.