2023.12.31 13:10
Olvasási idő 0:38
Maier Péter

Taxit úgyse kapsz, de egy jó hírünk van, ha haza akarsz jutni a szilveszteri buliról

ÉLETMÓD BKK

Növeli a BKK a járatok számát szilveszter éjszakára. Kiderült a vonatok és távolsági buszok ünnepi rendje is.

Ahogy korábban is írtuk, nagy kapacitással fog üzemelni a BKK szilveszter éjjel. Az MTI-n keresztül kiadott közleményük szerint az összes metró, a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es, a 47-es, az 50-es, az 56A villamosok, továbbá a 80-as troli, a 7-es busz és a 8E busz is jár majd, illetve minden HÉV-vonalon közlekednek majd a szerelvények egész éjjel. Január 1-jén a HÉV mindegyik vonalán a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak majd a vonatok.

Szilveszterkor a nappali üzemzárás előtt a megszokottnál sűrűbben közlekedik a 4-6, a 17-es villamos, valamint a 8E, a 85-ös és a 224-es busz. Január 1-jén, hétfőn a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési rend szerint járnak.

December 31-én és január 1-jén változik a vonatok és távolsági buszok menetrendje is. A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint a vonatok szilveszterkor az ünnepnapi, újév napján pedig vasárnapi menetrend szerint járnak. A Volánbusz járatai szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak.