2023.12.28 15:47
Olvasási idő 0:47
Maier Péter

Szerdán tetőzött a Duna Budapesten, közben Varga Viktor házát is elöntötte a folyó

KÖZÉLET DUNA

Duna-ügyi helyzetjelentésünk következik a legfontosabb hírekkel.

Szerdán este 8-kor állt legmagasabban a Duna árhulláma Budapesten, ekkor a vízállás 693 centiméter volt – derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez eljuttatott közleményéből. Azóta tetőző-stagnáló a folyó állása a fővárosban, 690 és 692 centiméter között mozog. A 700 centiméteres, másodfokú készültségi szintet nem érte el.

Az áradó Dunával kapcsolatban a celebvilág egyik tagja is személyes tapasztalásokat él meg. Varga Viktor énekes-influenszer szerdán videón mutatta meg a követőinek, hogy az ő budakalászi otthonát is elöntötte a víz.

Immáron a házam és jurtám újra a Dunáé. Az ember mindent csak bérel, még a testét is

– fogalmazott privát Instagram-oldalán. Varga az elmúlt években saját maga építette a házát, közben pedig a telkén lévő jurtában élt, amely az árvíz miatt lakhatatlanná vált. 

Csütörtökön egy másik felvételt is megosztott, ebben a Duna iránti szenvedélyes rajongásának adott hangot:

Mindig is szerettem volna egy dunai ingatlant… (Imádom a Dunát! Mindig tanít valamit a nagy folyó. Megmutatja az élet körforgását zanzásítva, és a természet csodálatos visszahódító erejét. Az ember csak egy apró, alig-alig létező tényező!) #azértavízazúr💦🌊

– írta hozzá.

A következő napokban egyébként nem várható számottevő csapadék az előrejelzések szerint. Mindeközben a Római-partot teljesen beterítette a víz, erről a 24.hu készített fotóriportot, amely ide kattintva érhető el.

Beterítette a Római-partot a Duna Forrás Varga Jennifer / 24.hu