2023.12.28 12:47
Olvasási idő 0:54
Maier Péter

Kiengedték a börtönből Gypsy Blanchardot, aki 2015-ben részt vett bántalmazó anyja meggyilkolásában

TÁRSADALOM BÁNTALMAZÁS GYERMEKBÁNTALMAZÁS

Blanchard és akkori barátja 2015-ben gyilkolták meg édesanyját. Tíz év börtönbüntetésre ítélték, de hét év után feltételes szabadlábra került.

Idő előtt szabadulhat a börtönből Gypsy Rose Blanchard, akit 2016-ban ítéltek el édesanyja, Clauddine „Dee Dee” Blanchard meggyilkolása miatt. A most 32 éves nő, akit eredetileg tízéves börtönbüntetésre ítéltek, végül hét évet ült.

Blanchard internetes társkeresőn ismerte meg akkori barátját, Nicholas Godejohn, akit rávett arra, hogy gyilkolja meg anyját 2015-ben. A fiatal férfit 2018-ban ítélték el életfogytiglanra.

Gypsy Rose Blanchard korábban a börtönben adott interjút az ABC Newsnak Forrás ABC News

A Blanchard-gyilkosság az utóbbi évtized egyik legközismertebb bűncselekménye. A történetről az ID Discovery készített dokumentumfilmet, amelyből kiderül, hogy Gypsy-t születése óta fogságban tartotta anyja, aki az általános nézet szerint „kivetített Münchausen-szindrómában“ szenvedett, tehát nem saját maga számára talált ki vagy túlzott el egészségügyi problémákat, hanem a lánya számára képzelt be súlyos betegségeket, mint izomsorvadás vagy leukémia. A lány csak tolókocsival közlekedhetett, pedig – mint utólag kiderült – tökéletesen tudott járni. Gypsy Rose korábban úgy fogalmazott, még a börtönben is szabadabbnak érezte magát, mint anyja mellett, aki gyakran fizikai bántalmazással érte el, hogy engedelmeskedjen neki.  

Kiemelt tartalom
Lacey Fletcher, a nő, akit szülei hagytak elrohadni kanapéjukon Lacey Fletcher, a nő, akit szülei hagytak elrohadni kanapéjukon 2024.3.17 10:06

Barátját egy keresztény társkeresőn ismerte meg, és hamar közel kerültek egymáshoz, házasságot tervezgettek, amelyről a lány édesanyja hallani sem akart, és eltiltotta őket egymástól. Ekkor tervelték ki közösen a gyilkosságot, amely során Godejohn 17 szúrással késelte meg Dee Dee Blanchardot. 

Gypsy Rose Blanchardot december 28-án engedték ki a Missouri állambeli Chillicothe börtöből, miután letöltötte büntetése 85 százalékát. A börtönben egyébként meg is házasodott, tavaly hozzáment a 37 éves Ryan Scotthoz, akivel egyelőre tisztázatlan körülmények között ismerkedett meg.