2023.12.27 13:25
Olvasási idő 0:43
Szöllősi Anna

Megvan, melyik sorozatokat kalózkodtuk le 2023-ban a legtöbbször

FILMEK + SOROZATOK FILMEK SOROZATOK STREAMING TORRENT

Persze, tudjuk, tisztességesen előfizetsz a létező összes streaming platformra, és a torrentezés fogalma számodra egyenesen ismeretlen... De azért vethetsz egy pillantást a listára, hogy a galád gazemberek mit töltöttek le legtöbbször illegálisan.

Bár az HBO-n ezt a díjat nem húzta be, a Last of Us a torrentversenyt megnyerte, ugyanis ezt a sorozatot töltötték le illegálisan a legtöbbször 2023-ban a BitTorrentről.

A másodiktól az ötödik helyre Disney+ sorozatok fértek fel: A Mandalóri a második, a Loki a harmadik, az Ahsoka a negyedik és a Titkos invázió az ötödik lett. Míg a hatodik helyezést az Apple TV+ A Siló című sorozata érte el, amit szintén egy apple-ös sorozat, a Monarch: A szörnyek hagyatéka követ, a Paramount Tulsa Kingje a nyolcadik, a V generáció című Amazon Prime-sorozat a kilencedik, a top 10-et pedig az Apple TV+ Ted Lassója zárja - számolt be róla a 24.hu. 

A Torrentfreak szerint a legtöbbet letorrentezett listát hosszú ideig a Trónok harca vezette, majd a sorozat végével a Disney+ vette át a helyet; 2020-ban a Wandavízió, ’21-ben A Mandalóri nyert, tavaly pedig a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza uralta a listát. 

Mivel a streamingpiac egyre fragmentáltabb, tehát kedvenc filmjeinket és sorozatainkat valószínűleg csak más-más streaming platformokon szétszórva találjuk meg, újra erősödik a kalózkodás, hiszen vélhetően az emberek nem akarnak minden létező piaci szereplőnek fizetni.