2023.12.15 10:00
Olvasási idő 1:15

PREMIER: „Recsegjen, ropogjon” – Karácsonyra mindenki rave-be érhet, amihez Cibi adja az aláfestést

PREMIER: „Recsegjen, ropogjon” – Karácsonyra mindenki rave-be érhet, amihez Cibi adja az aláfestést
Forrás cibi
ZENE MAGYAR ZENE PREMIER

A Sisi legutóbbi buliján is fellépő Cibi egy Chase & Status inspirálta, fülperzselő drum ’n’ bass trekkel búcsúztatja 2023-at. A nyelvtan összes szabályszerűségét felrúgva debütál a NAGYABALY!

Míg egyesek azt vallják, hogy év végén itt az idő elcsendesedni, mások épp, hogy ebben az időszakban tekerik fel a hangerőt maximális decibelre, utóbbiak táborának kedvez Cibi (vagy ahogy ő írja, cibi) legújabb dala!

Már régóta szerettem volna egy ilyen energikus dalt, amire élőben igazán meg lehet őrülni vagy akár a szürke hétköznapokban feltüzelhet, motiválhat.

„Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a Chase & Status (feat. Bou, IRAH, Flowdan, Trigga & Takura) Baddadan-ja volt a legfőbb inspiráció. Annyit hallgattam, egy idő után elkerülhetetlen volt egy ilyen hangulatú felvétel készítése. Bár a két cím hasonlóan cseng, sikerült egy teljesen egyedi dolgot létrehozni. Egy kis jótanács: bármin hallgatod, érdemes magas hangerőn pörgetni, hogy a megfelelő hatást érd el. Recsegjen, ropogjon, egészségetekre!“ – mondta el cibi, aki szeptemberben jelent meg eddigi legnépszerűbb számával.

Debütál cibi NAGYABALY című száma.
Debütál cibi NAGYABALY című száma. Forrás cibi

A pocahontASS lassan eléri az 50 ezres Spotify-streamet, cibi pedig ismét „meglovagolja” az alkalmat és a bulizni vágyóknak gurít egy igazi bangert. A NAGYABALY névre hallgató új trekk is felkerül majd a 2024-ben érkező nagylemezre, amivel a rapper egy mindent elsöprő új hullámot szeretne képviselni. Cibi szerző-/producertársa pedig nem más, mint Beatrick.

Cibi Felvidékiként költözött Budapestre, majd egy random gondolatból adódva történt, hogy írt kedvenc producerének – itthoni körökben az egyik legnépszerűbbnek –, Beatricknek és elküldte neki a felvételeket, aki válaszolt is. Rövidesen megvalósult első közös munkájuk, a „sci-fi”, amely elindította cibit az úton. Egy FOMODEUS című, 10 számos albumprojekttel készül a rapper-előadó, amelynek fő tematikája az életre vetített „fear of missing out” különböző perspektívákból. Több elektronikus műfaj is megjelenik majd hiphoppal vegyítve és cibi-vájbokkal fűszerezve. Így például lehet számítani különböző house, techno, drum ’n’ bass, dubstep és trance variációkra, hol energikusabb, hol érzelmesebb formában. A lemez első felvezetője a pocahontASS volt, most pedig debütál a NAGYABALY.
 
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!