2023.12.11 18:39
Olvasási idő 5:42
Csáka Eszter Csáka

Heti horoszkóp: Ünnepek előtti stressz, nagy előrelépés és új barátságok jellemezhetik a heted

Heti horoszkóp: Ünnepek előtti stressz, nagy előrelépés és új barátságok jellemezhetik a heted
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Az ünnepek előtti hajtásban nem árt venni egy nagy levegőt, megpihenni és befelé figyelni egy kicsit. Mutatjuk, mi vár rád a héten a horoszkópod szerint.

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Jobb lenne, ha a karácsonyi sürgés-forgás előtt nem idegesítenéd magad olyan dolgok miatt, amelyek a hatáskörödön kívül esnek. Próbáld meg inkább kívülről szemlélni magadat ebben a helyzetben, hiszen akkor rájössz, hogy milyen apró dolgok miatt vagy frusztrált. Lehet, hogy a héten egy bonyolult szituációban találod magad, mivel azzal, hogy helyesen cselekszel, megbántod egy közeli barátodat, de akár a saját hírnevedet is lerombolhatod. Szánj időt arra, hogy eldöntsd, mi a legjobb módja annak, hogy megoldd ezt a helyzetet. A hét közepe felé észreveszed, hogy rengeteg stressz ül a válladon. Vegyél egy mély levegőt, és engedd el azokat a dolgokat, amelyeken nem tudsz változtatni! Fontos, hogy tudatosan szervezd meg a napjaidat és teendőidet, hiszen így elkerülheted azt a nyomást, ami idáig kergetett. Ne aggódj, mindent jól csinálsz, csak hagyj egy kis időt a pihenésre is!

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Mostanában nem tudsz menekülni a szomorúság elől, lehangolt vagy, és a világ összes fájdalmát magadra akarod venni. Ha azt is érzed, hogy ez elől nincs menekvés, ne aggódj, igyekezz inkább az apró örömöket megtalálni a mindennapjaidban, és azokra fókuszálni a negatívumok helyett. Sőt, képzeld el, hogy milyen lesz a következő éved, írj fel minden vidám és jó dolgot, hogy azokat manifesztálhasd. Ezen a héten sok minden megváltozhat, például a hangulatod is, azonban érdemes tudatosítanod magadban azt, hogy milyen jó helyzetben is vagy, és mennyi szuper dolog történt veled az elmúlt időszakban, így néha belefér egy-egy rosszabb nap. Nincs olyan, amivel egymagad ne tudnál elbánni, így a szezonális depressziót is legyőzöd. 

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A héten új embereket ismersz meg, azonban most kiemelten fontos a jó kezdés, hiszen így lehetőséged lesz megalapozni a jövő évedet magánéleti vagy munkahelyi szempontból egyaránt. Éppen ezért érdemes lenne kihasználnod ezt az alkalmat. Ne gondold, hogy az aprónak hitt konfliktusok megoldódnak maguktól, hiszen semmi nem fog változni, ha ignorálsz valamit. Állj ki magadért, és hidd el, egy asszertív beszélgetéssel könnyedén magad mögött tudhatod ezt a bizonyos problémát. A lényeg, hogy legyél kedves, de határozott, és ne beszélj mellé! A környezeted is értékelni fogja, hogy veled bármilyen konfliktusról ilyen nyugodtan lehet beszélgetni. A hét végén már elengedheted magad, és már csak azon kell aggódnod, hogy kimatekozd, hány buliba tudsz eljutni egy este alatt, hogy az összes barátoddal találkozhass.

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ne felejts el gondoskodni saját magadról, még akkor sem, ha ez néha azt jelenti, hogy határokat kell húznod a környezeted számára. Ne félj elutasítani olyan emberek közeledését, akikről tudod, hogy csak lehúznak a negativitásukkal, sőt, ne olvass híreket, és ne nézz olyan dokumentumfilmeket sem, amik a világ szörnyű oldalát mutatják be! Azért nem kell örökre homokba dugnod a fejed, de hetente néhány órát érdemes lenne csak magadra szánnod, hogy a belső hangodra figyelj és feltöltődj. A napokban sem érdemes menekülni a problémák elől, ugyanis attól csak még rosszabbul érzed majd magad. Ahelyett, hogy próbálnád elkerülni, nézz szembe azokkal, hiszen másképp sosem jutsz túl azokon! Fogadd el az összes kihívást és akadályt, amit az univerzum eléd állít a héten, és meglátod, a végén tele leszel sikerélményekkel!

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Az elmúlt napokban lehetséges, hogy mindent túlgondoltál, és százszor átrágtad a fejedben a dolgokat, amik történtek veled. Minél jobban pörögsz rajtuk, annál nehezebben látod tisztán, hogy mit is kéne tenned. Kicsit kapcsold ki az agyad, és kösd le magad olyan tevékenységekkel, amelyekkel szívesen töltöd a szabadidőd, és amelyek flow-élményt adnak. Miután alaposan kiszellőztetted a fejed, sokkal könnyebben látod a teljes képet, és azt is, hogy mit is kellene csinálnod. Az is lehet, hogy egy olyan ötlet jut eszedbe, amivel nemcsak magaddal, hanem a környezeteddel is csupa jót tehetsz. Ennek ellenére fontos az is, hogy ne légy túl szigorú magadhoz, engedd meg, hogy néha hibázz, hiszen abból tanulhatsz igazán.

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Lehet, hogy mostanában kicsit elengedted magad, szabadabban fejezed ki magad a környezeted felé, és lehet, hogy nem a megfelelő embernek vallottad be, hogyan érzel. Ijesztő tud lenni, ha az ember ennyire kitárulkozik valakinek, azonban ne felejtsd el, hogy őszintén beszélni az érzéseidről, sosem rossz dolog, csak meg kell találni a megfelelő személyt, akinek megteheted. A hét közepén rájössz majd, hogy milyen felszabadító ennyire nyitottnak lenni az érzéseiddel kapcsolatban, hiszen ez rengeteg erőt és energiát ad neked. Azt is megérted, hogy nem kell mindig türtőztetni magad vagy cenzúrázni a saját gondolataidat, néha vállalhatsz egy kis kockázatot azzal, hogy őszintén kimondod, ami a fejedben jár, hiszen a barátaid előtt nem kell szégyellned magad.

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Jelenleg valódi nehézséget okoz számodra, hogy a napi teendőidre figyelj. Végül is kit érdekel, hogy letörölted-e a polcokat vagy elküldtél-e egy e-mailt, amikor annyi probléma van a világon? Mostanában csak a nagyobb dolgok miatt aggódsz, figyeled a világ eseményeit, és elborzadsz, hogy mennyi rossz dolog történik körülöttünk, ami elvonja a figyelmed a saját életedről. Fontos lenne, hogy ezt a fókuszt visszahelyezd a mindennapjaidra, hiszen nem tudsz úgy funkcionálni, ha azon aggódsz, mikor történik megint valami szörnyűség körülötted. Próbáld meg csak az apró dolgokat elintézni, majd haladj az egyre nagyobb teendők felé. Az is lehet, hogy így próbálsz menekülni egy konfliktus elől, amit már meg kellett volna beszélned a másik féllel, csak nem tudod, hogyan kezeld a helyzetet. Kezdd azzal, hogy őszintén, de nem támadóan elmondod, hogyan érzed magad ezzel az egésszel kapcsolatban.

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Az elmúlt időszakban csak arra koncentráltál, ami számodra fontos, és nem volt semmi, ami egy kicsit is kizökkentett ebből az állapotból. Szuper dolog, hogy ennyire céltudatosan tudsz küzdeni az álmaidért, azonban az év végén neked sem árt megállni egy pillanatra, és átgondolni, hogyan is telt ez az év, és mik azok, amiket szeretnél másképp csinálni jövőre. Vond le a következtetéseket az idei éveddel kapcsolatban, hogy a következőt is ugyanilyen tudatossággal élhesd! Kicsit lazíthatsz a gyeplőn, a karácsonyi időszakban engedj meg magadnak olyan dolgokat, amelyeket mostanában nem, például szórakozz egy kicsit, legyél spontán, válassz olyan tevékenységet, amiket korábban még nem próbáltál ki.

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Jobb, ha tudod: még te sem tudsz mindenkivel jót tenni. Semmi baj nincs azzal, ha nem tudsz a világon mindenki kedvében járni, mindig lesznek olyanok, akik másképp gondolkodnak, más szükségleteik vannak, mint neked. Sőt, ez egy tökéletes alkalom, hogy mások helyett inkább magadra próbálj odafigyelni, és kitalálni, hogy miért érzed szükségét annyira, hogy folyamatosan a környezeted kedvében járj. Ha csak azon ügyködsz, hogy mások elvárásainak megfelelj, sosem leszel igazán elégedett saját magaddal. Érdemes lenne ezt a gondolatot továbbfejteni magadban, hiszen ha megtalálod ennek a forrását, végre tovább tudsz lépni, olyan határokat tudsz kialakítani, amelyekkel sokkal jobb és nyugodtabb életet élhetnél. Hidd el, a környezeted is ugyanolyan boldog lesz, mint te, ha látják, hogy magadra is odafigyelsz.

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Hiába szeretne valaki megismerni, nálad elég magasan van a léc, nem engedsz be csak úgy bárkit az életedbe. Ezzel nincs is semmi baj, azonban néha nem árt ezt elengedni, és inkább mindenféle szabályok és kötöttségek nélkül szimplán csak jól érezni magad. Hiába az ennyire magas elvárások mások irányába, a saját magadnak felállított mérce még ennél is magasabb, hiszen nincs senki, aki nálad eltökéltebb, fókuszáltabb és célorientáltabb egyéniség lenne. De te is csak egy ember vagy, így igazán megengedheted magadnak, hogy lazíts kicsit. Szóljon a hét a pihenésről, és arról, hogy nem kell mindig száz százalékot kihozni a dolgokból, néha az is épp elég, ha csak jól érzed magad az adott pillanatban. 

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Sokkal jobb lesz az életed, ha több emberrel is tudsz kapcsolódni! Érdemes lenne kicsit nyitottabbnak lenned, és engedned, hogy mások is beférkőzzenek a mindennapjaidba, hiszen azok sokkal színesebben és vidámabban telnének így. Ezzel csak az a gond, hogy minél többen vannak jelen az életedben, annál kevésbé tudod kiszámítani a történéseket, és Vízöntőként nem igazán szereted a váratlan meglepetéseket, fordulatokat, ami sok stresszt okoz neked. Figyeld meg, hogy mennyire jól érzed magad, ha elengeded ezt a feszültséget, és kicsit kibújsz a csigaházadból, hiszen nagyon sokan vannak a környezetedben, akik szeretnének kicsit több időt tölteni veled. Bandázz a távolabbi barátaiddal, ismerőseiddel anélkül, hogy bármilyen drámába kevernéd magad!

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A héten lehetőséged lesz bebizonyítani az igazadat, csak várd ki a megfelelő alkalmat. Egy ideje már azon rágódsz, hogy hogyan tudnád megértetni a másik féllel, hogy tévesen látja a dolgokat, és azt kívánod, bárcsak annyival bátrabb lennél, hogy megfelelően ki tudj állni magadért. Most eljön ez a pillanat, és csak annyit kell tenned, hogy felkészülsz a nagy beszédedre, amiben elmagyarázod, hogy mit is gondolsz arról a bizonyos helyzetről. Igyekezz nem lekezelően vagy bántóan fogalmazni, hiszen a mondandód csak akkor ér célba, ha a körítés is megfelelő. Ne felejtsd el, hogy nem kellene senkinek alábecsülnie téged, hiszen te is ki tudsz állni a saját véleményed mellett, de ez csak akkor derül ki, ha tényleg felszólalsz.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!